9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurnePop-up-expositie van creatieve kunstenaars in centrum Deurne

Pop-up-expositie van creatieve kunstenaars in centrum Deurne

De kunst van verschillende creatieve Deurnenaren is vanaf zaterdag 4 september te zien in de pop-up-expositie VOLOP Art. Hiervoor hebben ruim tien kunstenaars de handen ineen geslagen en een expositie georganiseerd in het pand aan de Wever 34-38 in Deurne.

Het cascopand dat nu nog helemaal leeg is, wordt door de groep creatievelingen komende tijd omgebouwd tot een ruimte met kunst waarbij de mens centraal komt te staan. “Dit pand leent zich daar perfect voor, bijna 500m2 prachtige ruimte. We moeten wel creatief zijn want er zit verder niks in het pand en er is zelfs geen stroom maar dat komt met deze club kunstenaars wel goed”, geeft de groep aan op hun Facebookpagina.

Lightpainting
Vanaf zaterdag 4 september gaan de deuren open en kun je alle weekenden in september kunst zien van onder andere Evianne Wiegers Photography, Emelie Jegerings  Paintings , Jolanda Tielens-Aarts, Ingrid De Louw, Cas van Deurssen, Marije Zuidweg, Angelika Poels, Shelly Lapré, Henry van den Berkmortel, Rosita Kuiper en Tonny van Bree. In de pop-up-expositie is aandacht voor kunst, ambachten en een heel bijzondere kunstvorm: lightpainting.

Bruisend houden
VOLOP Art wordt georganiseerd in samenwerking met VOLOP Deurne, een project van de Gemeente Deurne in samenwerking met Stichting Centrummanagement Deurne en VOLOP Brabant. Het project wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. Het is een initiatief dat mensen in Deurne wil aansporen en helpen bij het bruisend houden van het Deurnese centrum. Na Waalwijk, Oss en Meijerijstad is Deurne de vierde gemeente die deelneemt aan het project VOLOP Brabant.

Leegstaande panden
Het project heeft als belangrijkste doel om de krachten te bundelen en de aantrekkingskracht van het centrum van middelgrote steden in Brabant te versterken. Dit wordt gedaan door leegstaande panden te vullen met verrassende, tijdelijke initiatieven. Het gaat hierbij om ambachtelijke, kunstzinnige en maatschappelijke initiatieven met een lokaal karakter.

Ondernemers
Daarnaast richt VOLOP zich ook op startende ondernemers met een uniek concept. Het gaat hierbij om ideeën die een aanvulling zijn op het bestaande winkelaanbod. Al deze initiatieven krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om zich op basis van aantrekkelijke voorwaarden te presenteren aan de bezoeker. Het project moet ervoor zorgen dat de leegstaande panden weer uitnodigen tot een bezoek en op die manier een meerwaarde worden voor de binnenstad.

Meer informatie over het project vind je op www.volopdeurne.nl.

Foto: Evianne Wiegers Photography

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen