12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurnePottenbakkers hebben mooi weekend gebakken

Pottenbakkers hebben mooi weekend gebakken

De Pottenbakkers, die dit jaar hun 55-jarig bestaan vieren, hebben een heel weekend gewijd aan dit jubileum. Op deze laatste dag kan er door de organisatie al voorzichtig worden teruggeblikt op een succesvol evenement op Zeilbergse grond.

Zo’n anderhalf jaar geleden werd begonnen met de organisatie van het feestweekend; commissie 55 werd in het leven geroepen. Een zeskoppige club bestaande uit Peter Otten; voorzitter van de Pottenbakkers, twee oud-prinsen en een drietal dat niet verbonden is aan de carnavalsclub maar affiniteit heeft met de Zeilberg. Er is bewust voor gekozen om niet alleen Pottenbakkers te betrekken, het evenement moest groter worden dan dat, het moest een feest worden voor de gehele Zeilberg. Natuurlijk is niet alleen de commissie verantwoordelijk voor het feestweekend, alle leden van de Pottenbakkers hebben een actieve bijdrage geleverd.

Vrijdag
En een feest werd het. Op vrijdagavond stond vanaf 19.55 uur een receptie op het programma. “Er was een mooie afvaardiging van andere carnavalsverenigingen en harmonie Excelsior heeft ons een geweldige serenade gebracht, we hebben genoten” vertelt Peter Otten. Hij werd op deze avond benoemd tot erelid van verdienste. De faute fistavond, die volgde op de receptie, werd afgetrapt door dj Ivan van Oosterhout, na hem bracht de Deurnese Rob van Dam een mix van pop- en feestmuziek ten gehore. Ivo van Rossum is oud ton-pater en heeft zich de afgelopen jaren ook op een zangcarrière gericht. Zijn optreden was een groot succes, hij kreeg het publiek mee met zijn performance. Zanger Bas trok deze lijn door en toen het de beurt was aan Der Kleino stond het publiek op z’n kop. Afsluitend liet een duo met de toepasselijke naam ‘Echt Faut’ een nieuwe dimensie aan foute nummers, zij waren erg goed in de interactie met het publiek. Er waren enkele honderden mensen afgekomen op deze eerste avond.

Zaterdag
Op zaterdagavond was het vanaf 20.00 uur feest in de tent met Royal Beat. Deze fantastische band trakteerde het publiek op een wervelende show vol energie. Ook Bright Side dj’s Jos van den Eijnden, Tom van Leeuwen en Kenny Bennenbroek deden een duit in het zakje. Kaarten voor deze avond kostten 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Hoewel de voorverkoop niet al te hoopvol stemde, was de tent op het kerkplein gezellig gevuld.

Zondag
Vanochtend werd Zeilberg getrakteerd op een dorpsbrunch, de middag stond in het teken van de cultuur parade en hekkensluiter zal de Pottenbakkers top 55 allertijden zijn.
Het middagprogramma werd geopend door burgemeester Hilco Mak. Hij complimenteerde de Pottenbakkers met hun grootse aanpak en reikte een Vetlirre medaille uit aan de prinsengarde. Ze hebben deze verdiend met hun brede inzet in het Zeilbergse.
In de feesttent was een fototentoonstelling te zien van 55 jaar Pottenbakkers, die was samengesteld door ‘Zeilbergs Historisch Erfgoed’. De prinsengarde was verantwoordelijk voor de kunstmarkt die in een ander gedeelte van de tent was opgezet. In het verlengde van de cultuurparade vertoonde Zeilbergse kunstenaars hier hun kunsten aan publiek. De middag werd luister bijgezet door theatergroep Wizzel en Manfred Spiller (prins in 2011). Wie ook de rest van de cultuurparade wilde meepikken kon gratis meerijden in een elektrische bus van het Deurnese Ebusco. Voor de gelegenheid pendelde deze tussen de verschillende locaties.
Wie graag even buiten de ‘muren’ van de tent wilde zijn, kon de historische wandelroute lopen. Deze voerde langs Zeilbergse monumenten en bezienswaardigheden.

‘Geer’ gedaan
Al met al mogen de Pottenbakkers met een voldaan gevoel terugkijken op wat ze hebben neergezet.
“Het was een heel geregel, er heeft ongelooflijk veel werk in gezeten, maar we hebben het met z’n allen ‘geer’ gedaan” aldus Patrick Smits, lid van de prinsengarde.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen