15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurnePrCie en DMG Radio slaan handen ineen en geven muzikale talenten een...

PrCie en DMG Radio slaan handen ineen en geven muzikale talenten een kans

De leden van de Deurnese PrCie roepen elke week een liedje van een bijzonder muzikaal talent uit tot Monsterhit. DMG Radio en de carnavalsorganisatie slaan nu de handen ineen bij de actie, waarin de muziekproducten van een bedenkelijk niveau toch een eerlijke kans krijgen. De Monsterhit wordt vanaf vandaag ook elke zaterdagmiddag om 17.30 uur gedraaid op DMG Radio. In het programma Ramon On Air mogen de luisteraars bepalen hoe lang het nummer te horen is.

“Ik weet ook niet waar ze deze tracks en artiesten vandaan halen, maar de mensen van de PrCie hebben er echt een neus voor”, vertelt DMG-presentator Ramon van Hoek. De radiomaker legt uit dat de wekelijkse actie met de Monsterhit van de PrCie naadloos aansluit bij de sfeer in zijn programma: “Daar kan echt van alles in gebeuren, als het maar met een lach is. Zo moet je de muziek die aan bod komt bij dit onderdeel ook zien.”

Luisteraars bepalen
Bij het draaien van de Monsterhit op DMG Radio mogen de luisteraars bepalen of het nummer helemaal wordt gedraaid of dat het voortijdig abrupt wordt afgebroken. “Het is heel simpel. We draaien elke week de track die zorgvuldig en kundig is gekozen door de leden van de PrCie. Vanaf het moment dat de plaat draait, kunnen mensen naar de studio bellen als ze vinden dat we het nummer af moeten zetten. Dat kan via 0493-745 020. En als je de Monsterhit wel helemaal wilt horen, doe je gewoon niks. Lekker relaxed”, lacht Van Hoek.

Gehoorschade
De DMG-dj vertelt dat er aan het beluisteren van de Monsterhit wel enkele mogelijke nadelen kleven: “Daarom melden we ook vooraf dat DMG niet aansprakelijk is te stellen voor eventuele schade die het draaien van de Monsterhit veroorzaakt aan radio’s, smartspeakers, telefoons of andere apparaten. Ook zijn we niet aansprakelijk voor eventuele gehoorschade die iemand oploopt bij het beluisteren van de Monsterhit.”

Kneiter
De eerste keer dat de keuze van de PrCie te horen is op DMG Radio, zal zaterdag 3 juni zijn om 17.30 uur. “We hebben deze week als eerste Monsterhit op DMG echt een juweeltje gevonden van Manita en het liedje ‘Hij, jij’. De PrCie omschrijft de compositie als: ‘De dag is al kapot, het weekend staat voor de deur en ons Manita wil nog een kans’. Dat klinkt toch veelbelovend; een echte kneiter van een Monsterhit”, zegt presentator Ramon van Hoek.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG/PrCie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen