18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurnePremier Mark Rutte donderdagavond in Deurne

Premier Mark Rutte donderdagavond in Deurne

Het kan niemand ontgaan zijn dat Nederland kampt met een stikstofprobleem. Onder andere door de boerenprotesten is dit onderwerp flink in de kijker gezet.

Donderdag komen Tweede Kamerleden Helma Lodders, Mark Harbers, Chantal Nijkerken en Bas van ’t Wout naar Deurne voor een bijeenkomst over stikstof. Vandaag is door de VVD bekend gemaakt dat aan dit lijstje een extra gast is toegevoegd, niemand minder dan Mark Rutte zal de delegatie komen versterken.

Maatregelen
Zojuist is bekend gemaakt welke maatregelen het kabinet gaat nemen in de strijd tegen het stikstofprobleem. Het gaat onder andere om:
– Overdag mag nergens harder worden gereden dan 100 kilometer per uur, tussen 19.00 uur en 06.00 uur is 130 kilometer per uur toegestaan.
– Er komt een noodwet voor een aantal grote projecten die belangrijk zijn voor onze veiligheid.
– Om stikstof-producerende projecten die van nationaal belang zijn door te laten gaan, wordt 250 miljoen euro uitgetrokken voor extra maatregelen voor natuurbescherming.
– Het vervoer voor koeien wordt aangepast zodat de dieren minder stikstof uitscheiden.

Grote gevolgen
Reden dat Mark Rutte aansluit bij de bijeenkomst is dat deze maatregelen grote gevolgen met zich meebrengen. Hij zal verder ingaan op het pakket aan maatregelen.

De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 uur tot 21.30 uur op Leegveld 8a. Wil je erbij aanwezig zijn? Dat kan door je aan te melden via deze link. Het aantal plekken is beperkt, vol is vol.

Foto: Mark Rutte

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen