21.8 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurnePresentje als waardering voor alle mantelzorgers in Deurne

Presentje als waardering voor alle mantelzorgers in Deurne

Steeds meer mensen zetten zich als mantelzorger in voor het verzorgen van zieke familieleden of vrienden. Ook in de gemeente Deurne zijn er veel inwoners die onbetaald en vaak langdurig anderen ondersteunen. De gemeente en het Steunpunt Mantelzorg van LEV Deurne willen alle mantelzorgers in de gemeente bedanken met een presentje. Mantelzorgers moeten zich hiervoor wel zelf aanmelden voor het einde van dit jaar.

Bij de mantelzorgwaarderingsactie krijgen de volwassenen een Deurnese cadeaubon van 50 euro. Jonge mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een geldbedrag van 50 euro. Je komt in aanmerking voor het presentje als je als mantelzorger tenminste acht uur per week en langer dan drie maanden hulp en ondersteuning biedt. Voor jongeren tot 18 jaar geldt dat je opgroeit in een gezin waarin meer dan gebruikelijke zorg wordt gegeven aan een naaste.

De woonplaats van de zorgvrager is leidend. Woon je als mantelzorger in Deurne maar zorg je voor iemand die in een andere gemeente woont, dan vraag je de waardering aan in de woongemeente van degene die verzorgd wordt.

Meer informatie, de voorwaarden en het aanmeldformulier kun je vinden op de webpagina van de gemeente. Je kunt ook bellen met Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep Deurne via telefoonnummer 0493-35 25 00. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen