4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurnePrikkelarm etentje Bandido smaakt naar meer

Prikkelarm etentje Bandido smaakt naar meer

Eten in een restaurant; voor velen iets om naar uit te kijken, maar niet voor iedereen. Voor sommige mensen is de kakafonie aan geluiden, bewegingen en lichtjes een regelrechte kwelling. Zo ook voor Bo Hikspoors, op haar verzoek organiseerde restaurant Bandido een prikkelarme avond.

De 27-jarige Deurnese kan zelf slecht tegen prikkels sinds ze een jaar geleden een whiplash opliep. Sindsdien is uiteten voor haar geen optie meer. Ze ontdekte dat er in haar omgeving een heleboel mensen zijn die met hetzelfde kampen. Dat kan om diverse redenen zijn, denk bijvoorbeeld aan een beroerte of autisme.

Aan alles gedacht
Op maandag 9 december was het zo ver, papieren bordjes, borden van rietsuiker en bamboe bakjes. Bandido was voor de gelegenheid omgetoverd tot een heus prikkelarm restaurant. Aan werkelijk alles was gedacht; er was geen achtergrondmuziek en een handdoekje in de spoelbak maakte dat er geen gekletter van water klonk. Zelfs de drankenkoeling was uitgezet vanwege het zoemende geluid dat ie produceert.

Minimalistisch
De tafels stonden ver uit elkaar en waren minimalistisch gedekt. Geen kaarsje, geen peper-en-zout-stel. Waar in het restaurant normaal gesproken plek is voor 120 man, was het maximum op deze avond teruggeschroefd naar 30.

Vervolg
De avond was een succes, er moesten zelfs mensen worden geweigerd. Maar niet getreurd, bedrijfsleider Dirk Martens heeft al toegezegd dat er een vervolg komt. Bedenker Bo Hikspoors ziet nog wel wat kleine verbeterpuntjes, zo maakten de stoelen nog wat veel lawaai. Bij een volgende editie zullen de poten worden voorzien van gebreide sokjes.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen