18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurneIjsfestijn belooft weer spectaculair te worden

Ijsfestijn belooft weer spectaculair te worden

Hoewel het een gevaarlijke datum is om je op glad ijs te begeven, start vrijdag de dertiende het Ijsfestijn. Er is afgelopen week met man en macht gewerkt om de Markt om te toveren tot een plek die garant staat voor drie weken schaatsplezier.

Het IJsfestijn is in de basis hetzelfde opgezet als de voorgaande editie. De ijsbaan is dezelfde en er staat weer een horecapaviljoen waar mensen kunnen opwarmen met warme chocomel of een glaasje gluhwein. Ook zullen er drie weken lang activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. In de programmering zijn wel wat vernieuwingen doorgevoerd, maar de meest in het oog springende toevoeging is de roetsjbaan.

Roetsjbaan
De Roetsjbaan is een ijsbaan die wel 4,5 meter hoog is en 30 meter lang. Je kunt er in een grote band vanaf glijden; naar beneden roetsjen. Deze attractie was al langer een wens van de organisatie, maar hij heeft dit jaar pas z’n primeur omdat eerder de ruimte voor het gemeentehuis niet benut mocht worden.

Activiteiten
Vrijdagavond vindt er een spectaculaire opening van het Ijsfestijn plaats. Om 20.00 uur start een show vol licht, muziek en spektakel. In de drie daaropvolgende weken staat er een breed scala aan activiteiten op en rond de ijsbaan op de agenda. Er is hierbij gedacht aan jong en oud. En er kan natuurlijk ook gewoon geschaatst worden. De ijsbaan is dagelijks geopend van 9.30 tot 12.30 uur, van 13.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur.

Mede mogelijk gemaakt
Het Ijsfestijn wordt mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van 200 sponsoren en tomeloze inzet van 100 vrijwilligers. Zonder hen zou het feest niet doorgaan. Ook DMG levert een bijdrage aan dit tweejaarlijkse schaatsevenement, hierover lees je vanaf morgen meer op onze site en socials.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen