5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneProblemen op spoor opgelost

Problemen op spoor opgelost

De treinen rond Deurne rijden weer volgens het spoorboekje. Vanwege een stroomstoring gingen aan het eind van de middag diverse spoorbomen niet open. Dit zorgde voor problemen op en langs het spoor. 

Na onderzoek door monteurs van ProRail werd ontdekt dat een kabelbreuk de oorzaak van het probleem was.

Niet alleen op het spoor zorgden de storing voor problemen. Meerdere spoorwegovergangen bleven dicht, zoals die in de Stationstraat, Binderendreef.  en Liesselseweg. Ook de overweg bij het station ging niet open. Met als gevolg een grote verkeerschaos.

Niet de eerste keer 

Het is niet de eerste keer deze maand dat er problemen zijn op het spoor. Vorige week zorgde een storing aan de spoorbomen bij het station ervoor dat deze juist niet dichtgingen wanneer een trein passeerde. Er is toen bij de bewuste overweg een extra monitoringssysteem aangebracht, dat exact registreert hoe de overweg zich gedraagt.

Onderzoek 

Uit onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat er vrijdagavond sprake was van een storing op het baanvak tussen Venlo en Deurne waardoor alle seinen voor de machinisten op rood stonden. Dat het meldt het Weekblad voor Deurne op hun website. De verkeersleiding van Prorail heeft vervolgens een machinist expliciet toestemming gegeven de rode seinen en het overpad bij het station te passeren.

Vanzelfsprekend gelden daarbij strenge veiligheidsvoorwaarden waar aan moet worden voldaan. Zo mag de trein niet hard rijden en moet de machinist extra voorzichtig zijn bij het passeren van overwegen. “Van een onveilige situatie is geen sprake geweest al begrijpen we goed dat omstanders dat wellicht anders hebben ervaren”, gaf Prorail maandagmiddag aan naar het Weekblad.

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen