5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneStaatsbosbeheer plaatst extra sproeiers om brand Deurnese Peel te doven

Staatsbosbeheer plaatst extra sproeiers om brand Deurnese Peel te doven

Staatsbosbeheer heeft drie extra sproei-installaties geplaatst om het vuur in de Deurnese Peel te doven. Dat laat de gemeente woensdag weten. Zaterdag werden er al vijf sproeiers geplaatst en daarmee komt het totaal nu op acht. 

De sproeiers worden ingezet op het moment dat het nodig is. Dinsdag hebben loonwerkers met giertonnen vol water de loofbomen rondom het veen nat gehouden. Hiermee zorgen zij ervoor dat de brand binnen het gebied blijft. De brandweer is niet meer actief in het gebied, omdat er geen sprake is van direct gevaar. De regen van vandaag en de komende dagen zal volgens de gemeente een positieve invloed hebben op het doven van de brand. Ook is de verwachting dat de rook en stank hierdoor verminderen. Miezerregen is het beste, want als het hard regent slaat de grond dicht.

Rook
De wind draait regelmatig. Hierdoor kan er op verschillende plekken sprake zijn van overlast van rook en stank. De brandweer heeft op verschillende plekken metingen verricht. Daarbij zijn geen te hoge concentraties gemeten. Er is geen acuut gevaar voor de gezondheid, maar rook bevat altijd schadelijke stoffen. De gemeente adviseert daarom zo veel mogelijk uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten als je merkt dat de rook de kant van jouw woning op komt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen