4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneProeverij voor vrijwilligers in Huis voor de Samenleving; ‘Ze zijn onmisbaar voor...

Proeverij voor vrijwilligers in Huis voor de Samenleving; ‘Ze zijn onmisbaar voor Deurne’

De kloppende hartslag van Deurne wordt volgens de medewerkers van de LEVgroep voor een groot deel gevormd door de inzet van vrijwilligers. Daarom houdt de organisatie donderdagavond een vrijwilligersproeverij in het Huis voor de Samenleving.

“Ze zijn onmisbaar voor Deurne”, zegt Patty van Rooy van de LEVgroep over de vele mensen die in de gemeente zichzelf belangeloos inzetten. “Het vrijwilligerswerk is van enorme waarde en kan heel veel voldoening geven. Dat willen we met de proeverij overbrengen en er zo nog meer mensen over enthousiast maken.”

Passies en talenten
De bijeenkomst is bedoeld voor zowel mensen die al vrijwilligerswerk doen als personen die overwegen om ergens vrijwillig aan de slag te gaan. “Of je nu een doorgewinterde vrijwilliger bent of nog maar net komt kijken, de vrijwilligersproeverij biedt een unieke gelegenheid om te proeven van de diverse facetten van vrijwillige inzet en om te ontdekken hoe jouw passies en talenten kunnen bijdragen aan een warmere en sterkere gemeenschap”, legt Van Rooy uit.

Bij de proeverij staan de thema’s ‘verkennen’, ‘verbinden’ en ‘verrijken’ centraal. “Bezoekers kunnen die avond kennismaken met een wereld aan mogelijkheden. Tegelijkertijd staan onze vrijwilligers klaar om hun persoonlijke verhalen te delen, zodat je een goed beeld krijgt van de verbinding die je met het werk creëert en hoe dit jouw, maar ook het leven van anderen verrijkt”, zegt Patty van Rooy. “Je krijgt niet alleen een inkijkje in de verschillende vormen van vrijwilligerswerk, maar ook waardevolle informatie die jou helpt bij het nemen van de volgende stap in jouw vrijwilligerswerk.”

De vrijwilligersproeverij vindt plaats op donderdag 21 september van 19.00 tot 21.00 uur in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne. “De entree is gratis en er staat er voor elke aanwezige een gratis kop koffie of thee klaar. Ook maken de bezoekers kans op een goed gevulde goodiebag”, vertelt Van Rooy. Meer informatie vind je op levdeurne.nl/vrijwilligersproeverij.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen