4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo ClubSupport; een kijkje achter de schermen met Walter van Bussel

In een aantal interviews met DMG-vrijwilligers geven we je tijdens Rabo ClubSupport een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep in Deurne. Zo kan je zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van de verschillende mediaproducten en lees je waarom het belangrijk is dat je stemt op DMG bij Rabo ClubSupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 26 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank, door in te loggen op de bankomgeving. We stellen voor elk interview telkens tien vragen aan verschillende DMG-vrijwilligers. Vandaag leggen we ze voor aan Walter van Bussel, die werkzaam is als fotograaf en redacteur.

Wie ben je?
“Mijn naam is Walter van Bussel, 46 jaar oud en ik heb twee kinderen en twee stiefkinderen en ik woon in Deurne. Ik restaureer oldtimers voor mijn hobby en rijdt daar ook regelmatig in. Van mijn grootste hobby heb ik mijn vak gemaakt, dat is fotografie.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten dat als ze op ons stemmen, ze ons daarmee de erkenning geven voor het vrijwillige werk dat we 24 uur per dag en 7 dagen per week doen. Met alle (financiële) steun maken wij de nieuwsvoorziening in de gemeente Deurne nog weer beter. De inwoners van ons verzorgingsgebied hebben dus uiteindelijk zelf ook baat bij een stem op DMG. Verder zijn we een club vrijwilligers die met heel veel passie de verschillende mediaproducten maakt. Dat zie je bij de mensen achter de schermen, de dj’s, fotografen en redacteuren. We met zijn allen heel gemotiveerd om de inwoners van Deurne zo goed en snel mogelijk op de hoogte te houden.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik verzorg alle 112-beelden die op de site van DMG komen. Aangezien ik een politie-perskaart heb, mag ik bij de ongelukken aanwezig zijn om hier objectief verslag van te doen. Ik fotografeer en licht de redacteuren in over wat er is gebeurd, zodat zij met de juiste informatie een artikel kunnen schrijven.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Ik kan niet precies aangeven hoeveel tijd ik bezig ben voor DMG aangezien ongelukken niet te voorspellen zijn. In het geval dat er iets gebeurt, ben ik er wel ongeveer één tot vier uur mee bezig, afhankelijk van de situatie. En dat kan op elk moment van de dag of nacht zijn. Het komt wel eens voor dat ik meerdere keren in een nacht eruit moet en naar een plek waar een ongeval is gebeurd moet rijden.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben in 2020 bij DMG terecht gekomen nadat ik gevraagd was om als vrijwilliger mee te helpen bij de redactie van de nieuwswebsite van DMG. Dat bevalt heel goed, omdat het een team is dat er echt voor wil gaan op een professioneel niveau. Ik heb in het verleden ook voor andere mediabedrijven gewerkt, maar daar vind je niet zoals bij DMG die ‘drive’ en het streven naar elke keer een nog beter resultaat.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Tsja eigenlijk kun je het niet het leukste noemen, maar de vrachtwagenbrand met drugsafval die in het Zandbos stond was wel heel spectaculair. Verder is het leuke bij DMG dat je werkt met enthousiaste collega’s, die elkaar ondersteunen en dat je gewoon veel zelf kunt doen waar je elke keer weer jezelf verder bij ontwikkelt.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat we allemaal veel energie steken in wat we doen bij DMG. We doen het vrijwillig en doen ook niet moeilijk over materiaal van ons zelf inzetten voor de organisatie. Sinds een paar maanden hebben we twee professionele redacteuren in dienst door de gezamenlijk subsidie met Dit is Helmond en Siris, maar ook die steken er ook gewoon een heleboel vrijwillige uren in. We dragen elk op onze eigen manier een steentje bij aan het nog beter maken van DMG.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“DMG nog veel breder laten worden dan radio, nieuwswebsite en de app. We hebben net de radiostudio vernieuwd en daarbij wordt ook komende tijd nog een cameranetwerk opgezet voor meer cross mediale werking met DMG TV. Misschien dat ik daar ook aan mee kan helpen met videobeelden.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik werk overdag op het hoofdkantoor van een winkelketen hier in de regio.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke keer als er een ongeval in Deurne gebeurt, ben ik erbij en leg ik het vast op beeld en zie je dat via dmgdeurne.nl en onze gratis nieuwsapp.”

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen