15.5 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneProject ‘Deurne klikt’ is veel meer dan alleen foto’s maken

Project ‘Deurne klikt’ is veel meer dan alleen foto’s maken

Je hoeft geen fotograaf te zijn en je hoeft ook geen camera te hebben om deel te nemen aan ‘Deurne klikt’. Tijdens de cursus draait het niet om het maken van het perfecte plaatje, maar om het verhaal achter een foto. En om wat al die verhalen tezamen teweegbrengen.

Initiatiefnemers en cursusleiders Anita Maassen en Marije Zuidweg zagen het gebeuren toen ze hun project de eerste keer hielden in De Koolhof. Deelnemers maakten maandelijks een aantal foto’s en bespraken deze tijdens bijeenkomsten. De gesprekken die hieruit voortvloeiden, brachten diverse mooie resultaten op.

“Zo zijn er twee mensen die elkaar tijdens de cursus leerden kennen en nu samen wandelen. Er was ook een deelnemer die in het begin stil en teruggetrokken was en op het einde haar stem durfde te laten horen. Ze helpt nu zelfs mee met het organiseren van een wijkfeest”, vertelt Zuidweg.

Voor iedere Deurnenaar
De Deurnese fotograaf en kunstenaar hoopt dat er tijdens de huidige editie weer vriendschappen ontstaan, mensen uit hun schulp kruipen en er meer verbondenheid tussen bewoners uit voortkomt. De vorige keer was de pilot alleen bedoeld voor inwoners van De Koolhof. Dit keer is iedereen uit de gemeente Deurne welkom.

De aanpak is hetzelfde. Deelnemers gaan op pad met hun telefoon of (leen)camera en maken foto’s van wat hen bezighoudt. Dat kan bijvoorbeeld een hobby zijn, een ergernis of gewoon een ingeving. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten worden deze foto’s gezamenlijk besproken. In totaal zijn er zeven workshops, hierna volgt een expositie.

Expositie
De gratis lessen zijn al begonnen, maar mensen kunnen zich nog aansluiten. “Wie een keer wil zien hoe we werken, kan elke eerste zaterdag van de maand een kijkje nemen in de aula van basisschool De Bron. Daar houden we ook de expositie op 6 januari volgend jaar”, zegt Zuidweg.

Meer informatie over de cursus is te vinden op Deurne klikt.

Foto: Deurne Klikt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen