12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneProject van Leef! en Senzer brengt werkzoekenden in Deurne letterlijk en figuurlijk...

Project van Leef! en Senzer brengt werkzoekenden in Deurne letterlijk en figuurlijk in beweging

Buurtsportcoaches Ingrid Bloemers en Michel van Eunen van Leef! en Anne van de Wiel van Senzer helpen in Deurne elke woensdag werkzoekenden met bewegen, samenzijn én informatie delen. De deelnemers van deze editie van het project ‘Beweging werkt’ ontvingen onlangs van wethouder Willy van den Berg hun deelnamecertificaten.

Dat beweging daadwerkelijk werkt, blijkt volgens buurtsportcoach Michel van Eunen wel uit wat de werkzoekenden uit deze lichting hebben bereikt: “Het was een zeer enthousiaste groep deelnemers, waarmee we wederom mooie resultaten hebben geboekt. Zo lopen drie personen een dagje mee bij Senzer, zijn twee deelnemers gestart met vrijwilligerswerk, één deelnemer start in september met een opleiding en één deelneemster gaat zich verdiepen in de mogelijkheden tot bijscholing als kapster en wil graag een eigen salon beginnen. Daar doen we het voor!”

Arbeidsmarkt
De deelnemers van ‘Beweging Werkt’ hebben zeven weken lang de bijeenkomsten bijgewoond waarbij ze niet alleen letterlijk in beweging komen maar ook handvatten krijgen om een goede kans te maken op de arbeidsmarkt. De intentie van Leef! en Senzer is om dit project in de toekomst voort te zetten waarbij twee keer per jaar verschillende doelgroepen kunnen deelnemen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen