17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneProRail doet onderzoek naar melding over storing

ProRail doet onderzoek naar melding over storing

Naar aanleiding van een melding over een storing aan de spoorbomen op de overweg bij station Deurne is ProRail een onderzoek gestart. 

De overweg is direct na de melding van een omstander gecontroleerd door een aannemer van ProRail. Daarbij zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. Dat stelt ProRail echter niet tevreden omdat het hier gaat om een potentieel zeer gevaarlijke situatie. Daarom is er bij de bewuste overweg een extra monitoringssysteem aangebracht, dat exact registreert hoe de overweg zich gedraagt.

Voordat een trein een overweg mag passeren, gaan de spoorbomen dicht, knipperen de rode lampen en klinken bellen. Dit systeem wordt aangestuurd door een detectiesysteem in het spoor. Wanneer er een storing aan het systeem optreedt waardoor de overweg niet meer goed aangestuurd kan worden, treedt het veiligheidssysteem in werking. Het veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de overweg in de veilige stand gaat. Dat betekent dat de spoorbomen sluiten. Machinisten krijgen een aanwijzing en mogen alleen stapvoets de overweg passeren. Tegelijkertijd wordt in afstemming met de lokale hulpdiensten spoorwegbewaking geregeld. Dit om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan doordat auto, fietsers of voetgangers niet willen wachten en onder of langs de dichte spoorbomen de overweg oversteken.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen