7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurnese Peel nat gehouden door sproeiers

Deurnese Peel nat gehouden door sproeiers

De brandweer heeft zich zaterdagochtend teruggetrokken uit het gebied en heeft de zaak overgedragen aan Staatsbosbeheer (eigenaar van het gebied). Staatsbosbeheer heeft vijf sproei-installaties – zoals boeren die gebruiken om hun land te besproeien – ingezet. Deze sproeiers blussen de brand vanaf de zijde van het Kanaal van Deurne.

De wind staat namelijk in die richting. De brand is inmiddels geheel ingesloten en er is vrijwel geen vuur meer. Wel is er nog sprake van een behoorlijke rookontwikkeling. Af en toe zijn er nog wat vlammen zichtbaar, bijvoorbeeld als een boompje in brand vliegt.

Staatsbosbeheer heeft tot zondagavond sproeiers ingezet. Deze sproeiers en de regen in het weekend hebben ervoor gezorgd dat het vuur gedoofd is. Wel smeult het nog en is er sprake van rookontwikkeling.

Er wordt nu niet meer gesproeid. De regen die voor deze week wordt voorspeld, zal naar verwachting een positief effect hebben. De brand zal hierdoor nog verder doven. Er kan nog steeds overlast zijn van rook en stank. Er is geen acuut gevaar voor de gezondheid, maar rook bevat altijd schadelijke stoffen. Blijf daarom uit de rook. Als u merkt (ziet, ruikt) dat de rook uw kant op komt, sluit dan ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit.

Foto: Facebookpagina Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen