12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneProvinciale subsidie voor 'Tuinpad' van Museum De Wieger in Deurne

Provinciale subsidie voor ‘Tuinpad’ van Museum De Wieger in Deurne

Museum De Wieger in Deurne krijgt van de Provincie Noord-Brabant een subsidie van €22.450 om te besteden aan het project ‘Het Tuinpad van mijn vader’ en in de tuin en het park rondom het museum.

Daarmee is De Wieger het eerste museum in Brabant dat een subsidie krijgt vanuit de subsidieregeling voor kleine en middelgrote cultuur- en natuurhistorische musea. Een regeling die tot stand kwam op verzoek van Provinciale Staten. De SP en PvdA dienden hiervoor vorig jaar een motie voor in.

Toekomst

De subsidie is bedoeld om plannen van musea te steunen die zorgen voor vernieuwing in het tonen van de collectie, samenwerking tussen musea en publieksactiviteiten voor de toekomst.

Wim Sonneveld

Het Tuinpad van De Wieger is bekend van de zin ‘En langs het tuinpad van mijn vader’ uit lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Het werd geschreven door Friso Wiegersma uit Deurne en gaat over het pad dat naast het museum loopt. Het museum gaat de subsidie inzetten om het lied op een eigentijdse manier tot leven te brengen in de tuin en het park.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen