22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneProvincie trekt extra geld uit om museumbezoek basisschoolleerlingen te stimuleren

Provincie trekt extra geld uit om museumbezoek basisschoolleerlingen te stimuleren

De provinciale regeling Museumschatjes is zo populair dat alle 25.000 kaartjes enkele weken geleden al waren uitverkocht. De provincie heeft daarom besloten de regeling uit te breiden, zodat nog meer leerlingen van het basisonderwijs een Brabants museum kunnen bezoeken. Sinds afgelopen week kunnen ook scholen uit de gemeente Deurne zich weer inschrijven voor de actie.

“Vorige maand waren alle 25.000 beschikbare kaarten voor Museumschatjes binnen een kwartier weg. Dat soort taferelen zie je normaal gesproken alleen bij concerten van grote internationale popsterren. Museumschatjes voorziet duidelijk in een behoefte en het sluit naadloos aan bij ons doel om meer Brabanders in contact te brengen met kunst en cultuur. En dat het nu gaat om jonge Brabanders is extra mooi”, zegt gedeputeerde Bas Maes van de provincie Noord-Brabant.

Omdat er zoveel vraag is naar de kaartjes heeft het provinciebestuur besloten het jaarlijks bedrag voor de regeling per direct met 50.000 euro te verhogen tot 175.000 euro. Daardoor kunnen jaarlijks 12.500 leerlingen extra een Brabants museum bezoeken.

Museumschatjes bestaat al 19 jaar en is vanaf het begin succesvol. In de loop der jaren kregen honderdduizenden jeugdige Brabanders de kans om van de rijkdom van musea in de provincie te genieten. Het project is daarom ook opgenomen in Levendig Brabant, waarin een centrale aanpak van cultuur, erfgoed, sport en vrijetijd centraal staat.

De bedoeling van Museumschatjes is om leerlingen van groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs te inspireren door museumbezoek. Ze komen zo in aanraking met musea als de Markiezenhof in Bergen op Zoom, Kasteel Heeswijk, het Philips Museum in Eindhoven en het Biesbosch Museum Eiland in Werkendam.

Het inschrijfformulier is te vinden op de website van Erfgoed Brabant, dat de regeling namens de provincie uitvoert.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen