4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurnePubliekspoll DMG Carnavalskrakerverkiezing geopend; ‘Heel veel creatieve muziekproducties’

Publiekspoll DMG Carnavalskrakerverkiezing geopend; ‘Heel veel creatieve muziekproducties’

Bij de DMG Carnavalskrakerverkiezing beslissen ook de inwoners van de gemeente Deurne mee welk lied elk jaar de beste Carnavalskraker van groot Deurne wordt. Zaterdagochtend om 11.11 uur werd hiervoor de publiekspoll geopend. Willem Wijnen van de carnavalscommissie van DMG en radiopresentator Ivan van Oosterhout gaven samen het startsein van de stemronde.

“We hebben flink wat inzendingen dit jaar waar de mensen uit kunnen kiezen, in totaal dertien stuks deze keer. Daar zitten weer heel veel creatieve muziekproducties bij, waaraan je merkt dat de DMG Carnavalskrakerverkiezing echt leeft in de gemeenschap”, vertelt Wijnen.

Stemmen
Alle inzendingen zijn tot en met woensdag 7 februari om 11.11 uur te beluisteren via de publiekspoll DMG, daar kan het publiek ook hun drie favoriete nummers kiezen. “Stemmen is heel eenvoudig; je gaat naar dmgdeurne.nl/stemmen en beluistert de nummers. Dan selecteer je in de lijst onder de muziek-player minimaal één en maximaal drie nummers waar je je stem op uit wilt brengen en daarna klik je op ‘stem’. Als je naar DMG Radio luistert, hoor je de komende weken natuurlijk ook alle inzendingen regelmatig voorbijkomen”, legt Willem Wijnen uit.

Bij de liedjescompetitie die jaarlijks door DMG Radio wordt georganiseerd, kunnen alleen artiesten uit de gemeente Deurne of uit het dorp Griendtsveen deelnemen. De winnaar van de verkiezing ontvangt naast de DMG Carnavalskrakerwisseltrofee een speciale award en de gratis opname van een videoclip voor bij het winnende nummer. Ook mag de winnaar de carnavalskraker met een liveoptreden laten horen op zaterdagmiddag 10 februari tijdens de sleuteloverdracht op de Markt in Deurne. Vorig jaar won De Raad van Elf met ‘Weet je wat jij kan?’.

Vakjury
De beoordeling van alle inzendingen wordt uitgevoerd door een vakjury bestaande uit drie medewerkers van DMG Radio en twee gast-juryleden. Dit jaar zijn dat Marjo van Hoek van Café De Potdeksel en Roel Niessen van Gastrobar Jut & Jul. Elk nummer wordt beoordeeld op originaliteit, muzikaliteit, tekst en carnavaleskheid.

Na sluiting van de publiekspoll op woensdag 7 februari 2024 om 11:11 uur worden alle stemmen geteld. De resultaten worden gecombineerd met het oordeel van de vakjury, waarna de winnaar uit de bus komt. De uitslag van de DMG Carnavalskraker 2024 wordt bekend gemaakt op zaterdag 10 februari om 11.11 uur in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door, met presentator Ivan van Oosterhout.

Die ochtend worden de makers van de liedjes die de eerste, tweede en derde plek hebben behaald, uitgenodigd om aanwezig te zijn in de radiostudio van DMG. Dan wordt onthuld wie zich de winnaar mag noemen van de DMG Carnavalskrakerverkiezing en de verschillende prijzen in ontvangst mag nemen.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen