7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneRaad van Elf wint DMG Carnavalskraker 2023 met ‘Weet je wat jij...

Raad van Elf wint DMG Carnavalskraker 2023 met ‘Weet je wat jij kan?’

Het nummer ‘Weet je wat jij kan?’ van De Raad van Elf uit Deurne is de winnaar geworden van de DMG Carnavalskrakerverkiezing 2023. Zaterdagochtend om precies 11.11 uur werd op DMG Radio onthuld dat hun nieuwste hit is uitgeroepen tot beste Carnavalskraker van groot Deurne van dit jaar.

Zowel in de publiekspoll als bij het oordeel van de vakjury belandde ‘Weet je wat jij kan?’ op de eerste plaats. Wissiknie met medewerking van de Volbloazers behaalde de tweede plaats met ‘Wim de Schunkelaer’ en als derde eindigde Ik, Zij en Hij met ‘Doe maar mee’. In totaal brachten ruim 4.000 mensen hun stem uit bij de publiekspeiling van DMG.

Videoclip
De winnaars van de Carnavalskrakerverkiezing kunnen na de uitreiking van de onderscheiding meteen door naar de tv-studio van DMG waar ze rond 12.00 uur een videoclip gaan opnemen voor hun winnende lied. Die opname maakt samen met de medaille en het ontvangen van de wisselbokaal deel uit van het prijzenpakket voor het behalen van de eerste plaats.

Mario Wijnen
Die bokaal krijgt De Raad van Elf overigens pas vanmiddag rond 15.30 uur op de Markt tijdens de sleuteloverdracht. Daar zullen zij en de op de tweede en derde plaats geëindigde deelnemers een live-uitvoering geven van hun Carnavalskrakers en wordt de wisselbokaal overhandigd. Deze is dit jaar voor het eerst opgedragen aan initiatiefnemer en bedenker van de Carnavalskraker; Mario Wijnen die in 2020 overleed. Zijn vrouw Fiona zal de bokaal waar nu een tekst op is aangebracht ter nagedachtenis aan Mario, vanmiddag uitreiken aan de winnaars.

’Tis Weer Carnaval’
Door corona is de Carnavalskrakerverkiezing in 2021 en 2022 niet doorgegaan, het was dit jaar weer sinds lange tijd dat de liedjescompetitie kon plaatsvinden. De laatste keer dat deze werd gehouden was in 2020 toen De Raad van Elf ook de eerste plaats behaalde met ’Tis Weer Carnaval’.

Hieronder vind je de volledige uitslag van de DMG Carnavalskrakerverkiezing. Hierbij tellen de resultaten uit de publiekspoll mee voor 40 procent en het oordeel van de vakjury voor 60 procent.

Uitslag DMG Carnavalskrakerverkiezing 2023

 1. De Raad van Elf – Weet je wat jij kan?
 2. Wissiknie (mmv de Volbloazers) – Wim de Schunkelaer
 3. Ik, Zij en Hij – Doe maar mee
 4. Ut is wà – 66 joar Heikneuters
 5. Wai-3 – De Kei
 6. Hofdames van de kapel – Wij tellen af
 7. Echte vrienden van prinses Angèle – Tadadaa
 8. PvdP -Vrouwkes met rooie jasjes
 9. De Prinsengarde – Die mooie Erika
 10. B.Z.I. Band – Wi gitter me ons op stap
 11. Steek off! – Gans vur goan
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen