23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneRechtbank schort rechtszaak vrachtwagenchauffeur ongeval Lage Kerk op

Rechtbank schort rechtszaak vrachtwagenchauffeur ongeval Lage Kerk op

De rechtbank in Den Bosch heeft de rechtszaak tegen de vrachtwagenchauffeur die vorig jaar september een ongeval veroorzaakte op de kruising Lage Kerk-Stadhoudersweg opgeschort. De man wilde met zijn vrachtwagencombinatie bij de Jumbo rechtsaf de Lage Kerk op. Een fietsster die groen licht kreeg en rechtdoor ging, werd door de vrachtwagen geraakt.

Het is niet duidelijk of de truckchauffeur door rood is gereden. Volgens zijn advocaat zou het zomaar kunnen zijn dat het stoplicht wel op groen stond, maar dat hij door de lengte van zijn  combinatie en de ingewikkelde draai die hij moest maken er zo lang over deed, dat het licht ondertussen op rood sprong. De advocaat benadrukt nog dat het kruispunt is aangepast en er een langere wachttijd is tussen het op rood springen voor auto’s en groen voor fietsers en voetgangers. De gemeente heeft die wijziging aangebracht omdat die wachttijd te kort was.

De rechtbank heeft het OM opdracht gegeven de zaak verder te onderzoeken en de oude verkeerssituatie in beeld te krijgen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen