8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneBevolkingsonderzoek borstkanker in Deurne

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Deurne

Bevolkingsonderzoek Zuid start op 28 augustus met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Deurne. Vrouwen tussen 50 en 75 jaar uit Deurne met de postcodes 5751 t/m 5754 en 5756 t/m 5759 worden voor deze ronde van het onderzoek uitgenodigd. De inspectie vindt plaats in een mobiel onderzoekscentrum op het parkeerterrein bij het Elkerliek ziekenhuis in Deurne.

Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is.

Twee jaar
Eenmaal per twee jaar nodigt Bevolkingsonderzoek Zuid vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2017 de vrouwen geboren in de jaren 1942 tot en met 1967.

Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

Onderzoek
Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Binnen twee weken volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.

Resultaten
Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Deurne succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Deurne 85,72%. Dit betekent dat er 4533 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 92 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Kijk voor meer informatie over het onderzoek op bevolkingsonderzoekzuid.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen