1.6 C
Deurne
zondag 29 januari 2023
Home- DeurneRegenachtig maar geslaagd eerste weekend IJsfestijn

Regenachtig maar geslaagd eerste weekend IJsfestijn

Het weer zat op sommige momenten niet mee maar toch kwamen er flink wat bezoekers af op het eerste weekend van de elfde editie van het IJsfestijn. Vrijdag 13 december werd het evenement om 20.00 uur geopend met een spectaculair optreden op de ijsbaan van luchtacrobaten en een letterlijk spetterende drum-show. Ook konden de bezoekers meteen een poging wagen om kennis te maken met de nieuwe attractie, de vierenhalf meter hoge Roetjsbaan.

Toeschouwers zagen de acrobaten hoog boven de ijsbaan in de lucht dansen terwijl ze alleen aan enkele touwen vast hingen. Op de ijsbaan zelf liet een groep goed geoefende schaatsers hun acrobatische kunsten zien terwijl ze muzikaal werden begeleid door de vierkoppige drum-act die de sneeuw spetters van hun drumstellen lieten vliegen. In het paviljoen naast de baan was er aansluitend een besloten avond waar Burgemeester Hilko Mak de organisatie en de sponsoren toesprak.

DMG on Ice

De eerste volle dag dat de ijsbaan was geopend, begon met flinke regenbuien waardoor het op zaterdagochtend nog vrij rustig bleef. Slechts een enkele doorgewinterde schaatsliefhebber trotseerde het slechte weer en begaf zich toch op de baan. Rond het middaguur toen de zon doorbrak begon de Markt vol te stromen met veel ouders en kinderen. Om 13.00 uur startten de dj’s van DMG Radio ook met live-uitzendingen vanaf het ijs waarbij er voor de kids leuke spelletjes werden gespeeld en prijzen waren te winnen.

DJ’s Ramon van Hoek en Robin Senders van DMG waagden zich zelfs aan een ritje op de Roetsjbaan terwijl ze live op de radio presenteerden. DMG Radio brengt elke zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur het programma DMG on Ice waarin je op de hoogte wordt gehouden van alles wat er gebeurt op en rond de ijsbaan. (tekst gaat verder onder het filmpje)

 

Swingend schaatsen

Degene die graag swingend wilde schaatsen, kon op zaterdagavond terecht bij het IJsfestijn voor Techno on Ice. DJ Herr draaide op de ijsbaan aanstekelijke ‘beats’ waarop de bezoekers zich al schaatsend en dansend konden uitleven. (tekst gaat verder onder het filmpje)

 

Dickens op en rond het ijs

Een betoverende sfeer hing op zondagmiddag rond de Markt in Deurne tijdens de Dickens Kindermiddag waarbij als sprookjesfiguren verklede personen op en rond de ijsbaan te vinden waren en rond half drie gaven The Golden Monkeys een live muziekoptreden in het Wintercafé naast de ijsbaan.

Schoolschaatsen

Deze week is het elke ochtend druk op de baan met het Plus Boumans Schoolschaatsen en op dinsdagavond wordt er in het paviljoen een speciale editie van het Ondernemerscafé gehouden waarbij drie kunstwerkjes van Emelie Jegerings worden geveild en woensdagavond is er voor de sponsorteams Bokkenollen on Ice. Zaterdag 21 december is er op DMG Radio weer van 09.00 tot 18.00 uur DMG on Ice en zijn de dj’s weer met spellen en prijzen te vinden op de ijsbaan tussen 13.00 en 17.00 uur.

In de tussentijd kun je via de livestream hieronder ook meekijken naar wat er op de ijsbaan op dit moment.

Foto’s: Martien van Dam/Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen