0.4 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneVol CCD plat gespeeld tijdens Top 2000

Vol CCD plat gespeeld tijdens Top 2000

Luud Goossens en Mark Mastbroek hadden zo’n anderhalf jaar geleden een idee; ze wilden een Deurnese versie van de Top 2000 produceren. Op zaterdag 14 december was het zover, het CCD was het podium voor een vier uur durende liveshow. Top 2000 nummers van de fifties tot en met de zeroes spetterden de volle zaal in.

De initiatiefnemers betrokken showband PD the Next bij hun plannen. Zij waren erg enthousiast maar zagen geen gelegenheid om het evenement al in 2018 ten uitvoer te brengen. Bandleden Marcel van der Loo en Hanz Martens gingen wel met het idee aan de slag en zo ontstond het plan om meerdere bands te betrekken. Shotgun Shadow werd toegevoegd en later kwam daar nog Songs of Cohen bij.

Theatershow
Het was voor alle betrokkenen duidelijk dat de show niet van het niveau ‘bandje op een podium’ moest zijn, het moest een grootse theatershow worden. Om het geheel visueel en verbaal aan elkaar te breien werd daarom Ivan van Oosterhout aan de crew toegevoegd.

Show
Om te komen tot de show die zaterdag werd neergezet is het laatste half jaar met man en macht gewerkt. Van der Loo en Martens bepaalden welke nummers ten gehore gebracht zouden worden. Gedeeltelijk werd gekeken naar het bestaande repertoire van de bands, maar voor een aantal volgens de heren onmisbare nummers werden arrangementen geschreven, speciaal voor dit optreden.

Indrukwekkend
De bands hebben afzonderlijk en gezamenlijk gerepeteerd en het resultaat mocht er zijn. De volle zaal werd plat gespeeld, de kwaliteit van de muziek was indrukwekkend.

Jaarlijks
Voor deze eerste versie van de Top 2000 Deurne waren 648 kaarten verkocht en daarmee was het nét niet uitverkocht. De organisatie is trots op wat ze hebben neergezet, ze hebben veel reacties ontvangen en die waren overwegend positief. Als het aan hen ligt, wordt dit een jaarlijks terugkerend evenement.

Foto’s Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen