11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneMogelijk extra coronamaatregelen in Deurne

Mogelijk extra coronamaatregelen in Deurne

Naar verwachting gaat de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost later deze week naar risiconiveau 2. Dat betekent dat in het gebied de situatie rondom het coronavirus ‘zorgelijk’ is en er mogelijk extra maatregelen komen, ook in de gemeente Deurne.

Afgelopen vrijdag hielden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie, waarin zij extra maatregelen aankondigden voor zes regio’s in de Randstad. Daar moeten de kroegen sinds zondag eerder dicht (om 1:00) en geldt er een maximumaantal van 50 personen voor een feestje, uitje of bruiloft.

Gevolgen
Brabant-Zuidoost hoort bij acht veiligheidsregio’s die waarschijnlijk deze week nog naar risicioniveau 2 gaan. Mogelijk heeft dit ook in de gemeente Deurne gevolgen voor de openingstijden van de horeca en de groepsgrootte van feesten en partijen. Wanneer het risiconiveau 2 in Brabant-Zuidoost ingaat, is nog niet bekend. De Jonge zei woensdag tegen de NOS in gesprek te zijn met de veiligheidsregio. Volgens de minister wordt er gekeken welke maatregelen in deze regio nodig zijn om het virus onder controle te krijgen.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen