22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneRepetitie De Droom voor ORO’s got Talent is een feestje op zich

Repetitie De Droom voor ORO’s got Talent is een feestje op zich

Er komt een nieuw Deurnes evenement aan: op zondag 23 juni staan mensen van ORO samen met hun muzikale begeleiders op het podium. Midden op de Markt vindt dan ORO’s got Talent plaats, een talentenjacht mogelijk gemaakt door de horeca aan het plein.

In totaal treden er die middag tien acts op, vertelt Mona Reeuwijk van ORO. Zij is, samen met Roel Niessen van Jut & Jul, de kartrekker van het event. “Er zit veel variatie in de optredens. We hebben bijvoorbeeld Rolly P, een jongen in een rolstoel die eigen geschreven nummers rapt. Maar ook een groepje rockers en een act met dansers.”

Uit volle borst
Een aantal bewoners van De Droom, waar jongvolwassenen onder begeleiding wonen, neemt ook deel aan de talentenjacht. Ze repeteren, meestal op dinsdag, samen met Bart van Lierop. De Deurnese zanger is onder andere bekend van de Royal Music Night.

“Ik ben er klaar voor”, zegt deelneemster Eline als iedereen zijn koffie met een koekje op heeft. De rest van haar collega-zangers ook. Stef en Stef pakken de, net echte, microfoons erbij en beginnen uit volle borst ‘Wij houden van Oranje’ te zingen. Het is een van hun favoriete Hazes nummers.

Hazes mag niet ontbreken
“Dat Hazes erin moest, was al snel duidelijk”, vertelt Bart lachend. “Tijdens onze eerste bijeenkomst hebben we samen de muziekkeuze bepaald. Het is niet alleen Nederlandstalig. Er zit bijvoorbeeld ook een nummer als ‘Volare’ in.” Uiteindelijk maakte hij een medley van zeven liedjes waarin ieder groepslid zijn eigen talent kan laten zien.

Zo playbackt Robin bijvoorbeeld een saxofoonsolo in ‘Buona Sera’ en laat hij zijn vette dansmoves zien. Eline zingt samen met Bart twee duetten. “Niet te romantisch, want ik heb al een vriend hè”, zegt ze bloedserieus. Teun zingt onder andere ‘Bloed, zweet en tranen’ met, voor wie goed oplet, een kwinkslag in de tekst. En Michelle, die er vanavond niet bij is, danst.

Alle armen de lucht in
Afgaande op de repetitie belooft het optreden een feestje te worden. Tijdens de tweede doorloop gaat de discobal aan die in de gezamenlijke woonkamer hangt. De artiesten gaan er eens goed voor staan. Medebewoner Jules bedient de muziek. Als ‘De hoogste tijd’ klinkt, gaan alle armen de lucht in, ook die van de begeleiders en journalisten.

“Vindt iemand het spannend?”, vraagt Bart na afloop. “Ikke nie!”, roept Stef stoer. “Kom maar op”, zegt Eline. Teun vraagt of ze straks ook champagne krijgen. “Worden we opgehaald?” “Met een limousine zeker”, grinnikt Bart. Dan met een knipoog: “Ze hebben nu al sterallures die zangers van De Droom.”

 

ORO’s got Talent vindt plaats op zondag 23 juni van 14.00 tot 16.00 uur op de Markt in Deurne. De toegang is gratis.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen