20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneTweede bijeenkomst in Deurne voor ouders van kinderen met autisme

Tweede bijeenkomst in Deurne voor ouders van kinderen met autisme

De eerste bijeenkomst van AIC De Peel in Deurne voor ouders van kinderen met autisme kon rekenen op veel belangstelling en was helemaal volgeboekt. Dinsdag 11 juni vindt het tweede lotgenotencontactmoment plaats in het Gerardushuis en wordt opnieuw advies gegeven over de uitdagingen die je tegenkomt als jezelf, je naaste of je kind autisme heeft.

Deelnemers worden tijdens bijeenkomsten ontvangen door medewerkers van AIC De Peel die goed weten hoeveel impact autisme kan hebben op de gezinssituatie: “Je hoeft dat aan ons niet uit te leggen. Onze vrijwilligers weten wat het is, want ze hebben zelf autisme of hebben een naaste of kind met autisme. Al onze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundige.”

Voortaan is er in het Gerardushuis elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe ontmoeting waarbij ouders tips krijgen over hoe ze om kunnen gaan met de situatie en wordt uitgelegd welke uitdagingen ze waarschijnlijk gaan tegenkomen. Ook wordt aandacht besteed aan de balans tussen de opvoeding van een kind met en een kind zonder autisme. “Met elkaar gaan we hierover in gesprek. Het is fijn om ervaringen te kunnen delen, herkenning te vinden bij elkaar en tips uit te wisselen”, zeggen de vrijwilligers van AIC De Peel.

De bijeenkomst wordt begeleid door aantal mensen die vanuit hun eigen achtergrond te maken hebben met autisme in het gezin. Deelnemers kunnen per keer beslissen of ze wel of niet aansluiten. De tweede bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 11 juni van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2 in Deurne. Aanmelden is gewenst en kan tot 16.00 uur op 10 juni via de website van AIC De Peel.

Voor meer informatie kun je mailen naar coordinatordepeel@nva-nb.nl of naar de gespreksleider van de bijeenkomsten via aic-depeel@nva-nb.nl.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen