21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneReusachtige stofzuiger houdt centrum Deurne schoon

Reusachtige stofzuiger houdt centrum Deurne schoon

Het centrum van Deurne is een nieuw wapen in de strijd tegen zwerfafval rijker. Een reusachtige stofzuiger die vrijwel alle soorten afval kan opzuigen. Centrummanagement, Da’s Mooi Deurne en de mensen van de Oro Leerwerkplekken gaan met deze Glutton machine aan de slag in het Deurnese centrum. De werknemers hebben speciale uitleg gekregen van de ontwikkelaars van de machine zodat zij deze goed kunnen bedienen.

De machine veegt alles samen wat hij tegenkomt en zuigt het op. Of het nu gaat om papier, karton, sigarettenpakjes en -peuken, drankblikjes, glazen, plastic of metalen flessen, hondenpoep, of zelfs stukken van staal of aluminium. De Glutton machine van Belgische makelij kan verschillende oppervlakten schoonmaken zoals straatstenen, beton, stoepranden, maar ook siertegels en graszoden.

De medewerkers van de Oro Leerwerkplekken zijn elke woensdag in het centrum van Deurne te vinden om zwerfaval te verzamelen en sinds kort doen ze dat ook één keer in de twee weken op donderdag. Voor mensen die mee willen werken aan een schoner centrum en ook met de machine aan de slag willen, is op beide dagen nog plek. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Oro Deurne via telefoonnummer 06-25741908 of door een email te sturen naar jverkerk@oro.nl.

Foto: Facebook Oro Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen