5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- HelenaveenRob van Helmond en Teun Kastelijn ontvangen Vetlirre Medallies in Helenaveen

Rob van Helmond en Teun Kastelijn ontvangen Vetlirre Medallies in Helenaveen

Burgemeester Greet Buter heeft zaterdagavond in Dorpscentrum De Gouden Helm in Helenaveen samen met prins Marcel d’n Uurste twee Vetlirre Medallies uitgereikt. Teun Kastelijn en Rob van Helmond werden onderscheiden voor hun jarenlange inzet bij het carnaval in het Peelpluimenrijk.

Rob is al 15 jaar lid van CV De Peelpluimen en heeft jaren deel uitgemaakt van het bestuur als secretaris en later als vicevoorzitter. Tot op de dag van vandaag is hij actief betrokken bij de jeugdcommissie en heeft Van Helmond er mede voor gezorgd dat de Peelpluimen sinds een aantal jaren een eigen jeugdraad hebben. Na een aantal jaren bij de raad van elf is hij sinds vorig jaar weer onderdeel van het bestuur. Rob is niet alleen zeer actief achter de schermen, maar heeft sinds dit jaar ook zijn woordje ook klaar voor de schermen, als vorst.

Teun Kastelijn kreeg zijn Vetlirre Medallie voor zijn 24 jaar aan inzet als lid van de Peelpluimen. Na jaren in de raad van elf als opper-bierhaler, is hij nu al enige tijd actief als algemeen bestuurslid. Achter de schermen stuurt Teun de diverse werkgroepen binnen de vereniging aan en regelt de spullen als dit nodig is. “Wat er ook moet gebeuren, Teun is er altijd”, zeggen de Peelpluimen.

Ook nemen Rob en Teun beiden de begeleiding van de prins op zich. Een taak die zij volgens de carnavalsclub zeer gedreven uitvoeren. “Beide heren hebben laten zien dat ze er zijn voor de vereniging. In tijden dat het even tegenzit staan zij met beide benen op de grond en denken zij in oplossingen. Daarom hebben zij deze onderscheiding zeer zeker verdiend”, aldus de carnavalsvereniging uit Helenaveen.

Foto: Greet Buter

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen