13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneDeurnese deelnemers in The Tribute op SBS6 stap dichter bij Ziggo Dome...

Deurnese deelnemers in The Tribute op SBS6 stap dichter bij Ziggo Dome met bereiken halve finale

The Brothers Of Blues en Tribute To Toto hebben allebei de halve finale bereikt van The Tribute: Battle Of The Bands op SBS6. Daardoor zijn de deels Deurnese bands een stap dichter bij een optreden in de Ziggo Dome.

De Deurnese zanger Joost Manders maakt onderdeel uit van The Brothers Of Blues. In Tribute To Toto spelen Deurnenaren Twan Dirks, Vera Keijsers en Jeroen Teunissen.

Enthousiasme
In de kwartfinale van zaterdagavond deed The Brothers Of Blues het nummer Soul Man. Al bij de eerste noten kreeg de band de zaal meteen mee. En dat enthousiasme bleef ook bij de vakjury niet onopgemerkt. “Dit is entertainment pur sang. Maar ik denk dat het hier en daar nog wel wat strakker kan”, zei Angela Groothuizen over het optreden. Spike was het eens met Angela: “Maar jullie compenseren het met jullie stage performance en de energie die jullie erin leggen en dat werkt aanstekelijk.”

‘Leukste en aanstekelijkste’
Cesar Zuiderwijk was het meest enthousiast over The Brothers Of Blues. “Dit was het leukste en aanstekelijkste optreden van de avond. Daarom van mij ook het hoogste cijfer van deze aflevering: een 9,0”, zei hij. Angela Groothuizen gaf de band een 8,5 en Spik een 8,0. Het publiek gaf zelfs een nog hoger cijfer dan Cesar Zuiderwijk: een 9,1. Met een puntentotaal van 34,6 is de Blues Brothers-tributeband op de tweede plek geëindigd en daarmee is de halve finale ruimschoots bereikt.

‘Beetje rommelig’
Tribute To Toto speelde de klassieker Africa. Waar de vakjury in de eerste vier afleveringen lovend was over de deels Deurnese band, was er deze keer meer kritiek. “Ik vond het een beetje rommelig. Maar ik heb enorme bewondering voor wat jullie doen met elkaar. Ik hoop echt dat jullie nog even in deze competitie blijven en het liefst ook de Ziggo Dome halen”, aldus Angela Groothuizen. Spike voegde daaraan toe: “Jullie maken al sinds de eerste aflevering vocaal zo’n diepe indruk. Vocaal was het vandaag minder. Maar jullie zijn een steengoede Toto-tributeband.”

Gedeelde zesde plek
Ook Cesar Zuiderwijk uitte kritiek over de zang, maar wilde de band ook nog een positief ding meegeven: “Ik vind jullie veel leuker dan Toto destijds.” Cesar Zuiderwijk en Angela Groothuizen gaven het optreden van Tribute To Toto een 7,5. Spike zat daar met een 8,0 iets boven. Met een 7,1 van het publiek daarbij opgeteld, kwam de band op een puntentotaal van 30,1. Daarmee eindigde de Toto-tributeband op een gedeelde zesde plek, maar dat was uiteindelijk voldoende om door te gaan naar de halve finale.

Ziggo Dome
In The Tribute: Battle Of The Bands proberen de deelnemende tributebands zo dicht mogelijk bij het geluid van de originele artiesten te komen. Zij worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, zangeres Angela Groothuizen en DI-RECT-gitarist Spike. Gerard Ekdom presenteert het SBS-programma. De vier finalisten van het programma mogen optreden tijdens een groot concert in de Ziggo Dome in april.

Lees ook: Alle Deurnese deelnemers nog volop in de race in The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Jury opnieuw lovend over Tribute To Toto: deels Deurnese band door naar vierde aflevering The Tribute op SBS6
Lees ook: Deurnenaren met Tribute To Toto opnieuw ronde verder in The Tribute op SBS6
Lees ook: Tribute To Toto als winnaar eerste aflevering door naar volgende ronde The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Deurnenaren strijden om plek in Ziggo Dome in Battle Of The Bands op SBS6

Foto: Still The Tribute SBS6

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen