10.3 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneRollend tapijt parkeergarage Wolfsberg versneld versleten: vervangen kost 130.000 euro

Rollend tapijt parkeergarage Wolfsberg versneld versleten: vervangen kost 130.000 euro

Wie te voet de parkeerkelder in Deurne in of uit gaat, komt over het ‘rollend tapijt’. Deze lopende band moet worden vervangen,tien jaar eerder dan verwacht. Kosten: 130.000 euro.

Vervanging
De band, die officieel ‘tapis roulant’ heet, maakt het mogelijk om zonder veel moeite met een winkelwagen af te dalen in de kelder om zo boodschappen naar de daar geparkeerde auto te brengen. Elf jaar geleden werd ‘het tapijt’ in gebruik genomen, en nu is het alweer aan vervanging toe. Een onverwachte tegenvaller voor Deurne.

Groot onderhoud
De gemeente was ervan uitgegaan dat groot onderhoud nodig was en had hiervoor 40.000 euro gereserveerd. Nader onderzoek wees uit dat complete vervanging van de band verstandiger is. Eén van de redenen hiervoor is duurzaamheid. Het rollend tapijt staat altijd aan, ook als er niemand gebruik van maakt.

Versnelde slijtage
Een snelle rekensom laat zien dat de vervanging van de band, die eigenlijk gepland stond voor 2030, de gemeente een tegenvaller oplevert van 90.000 euro. Redenen voor de versnelde slijtage zijn divers, wat zeker meespeelt is de wateroverlast waarmee de kelder meerdere malen te maken heeft gehad.

Politiek stemt in
Hoewel niet van harte, heeft de Deurnese politiek deze week ingestemd met vrijmaken van het extra geldbedrag voor vervanging van het ‘rollend tapijt’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen