21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneMet een gerust hart op vakantie: woningbeveiliging heeft effect

Met een gerust hart op vakantie: woningbeveiliging heeft effect

Basisschoolkinderen in regio zuid gaan vandaag voor de voorlopig laatste keer naar school; de zomervakantie staat voor de deur. Voor velen het moment om op vakantie te gaan, voor inbrekers hét moment om toe te slaan. Toch neemt het aantal woninginbraken in Noord Brabant af.

Minder zomerinbraken
Het aantal zomerinbraken in de provincie Noord-Brabant is afgelopen zomer gedaald ten opzichte van de zomer in 2017. Op gemeentelijk niveau bestaan er grote verschillen in het aantal inbraken. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, op basis van de meest recente Politiegegevens.

Sterkste daling in Brabant
In de zomermaanden juli en augustus van 2018 waren er in de provincie Noord-Brabant in totaal 1.716 inbraakincidenten. Dit waren er 372 minder dan in de zomerperiode van het jaar ervoor. Deze daling van zo’n achttien procent  is ruim drie procent sterker dan het landelijk gemiddelde.

Beveiligen
Het ministerie van Veiligheid en Justitie voert al jaren campagne middels het ‘Maak het ze niet te makkelijk’ initiatief. Hierbij wordt woninginbraakpreventie onder woningeigenaren en huurders gestimuleerd. De overheid doet dit bijvoorbeeld door te wijzen op het PKVW-certificaat en de Borg-norm. Om beveiliging extra aantrekkelijk te maken krijgen mensen die hun woning stevig beveiligen in veel gevallen korting op hun inboedelverzekering.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen