19.2 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- LiesselRondleiding door Liessel aan zee; bezoekers krijgen oeroud fossiel als souvenir

Rondleiding door Liessel aan zee; bezoekers krijgen oeroud fossiel als souvenir

Het is nu moeilijk voor te stellen, maar ooit lag Liessel aan zee. De bewijzen daarvoor liggen op de bodem van De Brink. De diepe afgraving van de kalkzandfabriek bevat naast grote hoeveelheden kiezel, ook talloze oeroude fossielen. Museum Klok & Peel in Asten geeft bezoekers in het weekend van 27 en 28 mei een kijkje in hoe het er toen uitzag in Liessel en je krijgt een bijzonder aandenken mee naar huis: een stukje fossiel gesteente dat tot 10 miljoen jaar oud kan zijn.

Bij de rondleidingen met als thema: Peel aan Zee, is te zien hoe Liessel 2,5 miljoen jaar geleden een dichtbegroeid kustgebied was met een mediterraan klimaat en waar meterslange walvissen rondzwommen in een heldere oerzee.

Marleen Starke verzorgt de rondleidingen die een half uur duren. Museumbezoekers kunnen zich bij binnenkomst inschrijven aan de museumbalie om de Peel aan Zee te zien. Het museum geeft aan dat er per rondleiding maximaal 20 personen kunnen deelnemen en dat het aantal deelnemers dus beperkt is. De tours starten op zaterdag en zondag om 13.30 en 15.00 uur. De rondleidingen zijn gratis, maar bezoekers betalen wel de normale entree voor het museum.

Ook voor mensen die op 27 en 28 mei de gratis rondleidingen mislopen, is de expositie De Peel aan Zee naderhand nog permanent te zien in Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten. Meer informatie vind je op www.museumklokenpeel.nl.

Foto: Rob Fritsen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen