25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneCommissaris van de Koning Ina Adema in gesprek met Deurne over personeelskrapte...

Commissaris van de Koning Ina Adema in gesprek met Deurne over personeelskrapte bij gemeenten

Bij het werkbezoek van Commissaris van de Koning Ina Adema op donderdag 1 juni, zal zij in gesprek gaan met het college en de fractievoorzitters van gemeente Deurne over verschillende onderwerpen.

Na ontvangst van de commissaris door burgemeester Buter bij Museum De Wieger, volgt een dorpswandeling en een gesprek met de zeven Deurnese fractievoorzitters. Commissaris Adema wil weten hoe het gaat in de gemeente en hoe de verhoudingen liggen in de raad. Daarnaast zal ze informeren naar de aandacht voor integriteit en weerbaarheid van de lokale overheid.

Personeelskrapte
Andere gespreksonderwerpen zijn onder meer de personeelskrapte bij gemeenten en het gegeven dat alle lokale overheden vissen in dezelfde vijver naar geschikte kandidaten. Fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen in Deurne hebben ook zelf onderwerpen kunnen aandragen. Verder zal Adema praten met medewerkers en begeleiders van ORO van het lunch-werkcafé in het Huis voor de Samenleving en een overleg hebben met het college van B&W.

Als afsluiting is er een persmoment van 12.45 tot 13.00 uur bij Museum De Wieger. Hierbij zal commissaris Adema toelichting geven over hoe haar ervaring was tijdens het bezoek in Deurne.

Foto: Provincie Noord-Brabant/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen