8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneRoobin Arts is nieuwe prinses bij de Hellevègers in Deurne

Roobin Arts is nieuwe prinses bij de Hellevègers in Deurne

Tijdens de prinsonthulling van de Hellevègers is zaterdagavond in Ontmoetingscentrum De Wik in Deurne bekendgemaakt dat Roobin Arts de nieuwe prinses is bij de carnavalsclub. Prinses Roobin d’n Uurste zal dit seizoen met de scepter zwaaien als 44ste prins(es) bij de carnavalsvereniging die is ontstaan uit de buurtvereniging van bewoners van de Hellemanstraat en omgeving.

In aanloop naar de onthulling van de nieuwe prinses waren al een vijftal hints gegeven die in de richting wezen van Roobin Arts; ze is niet bang voor een flinke bui regen, ze is geen dokter, de plaat blijft hangen, ze houdt graag de ballen droog en lust graag apfelkorn. “Yesssss, het mag eindelijk gezegd worden: ik ben prinses van de Carnavalsvereniging de Hellevègers Deurne”, zegt de kersverse prinses Roobin.

De Hellevègers bestaan al 44 jaar, maar zijn pas sinds vorig jaar echt officieel een carnavalsvereniging. “Het is eigenlijk begonnen als een onderdeel van Buurtvereniging De Helleman. Dat is in de loop van de jaren uitgegroeid tot eigenlijk gewoon een echte carnavalsvereniging, maar we werden niet als dusdanig erkend omdat we niet ingeschreven stonden als vereniging. Dat is vorig jaar in november alsnog gebeurd bij de Kamer van Koophande,l zodat we met terugwerkende kracht vanaf 21 oktober 1978 carnavalsvereniging zijn”, legt Jeroen Welten van de Hellevègers uit.

Foto: Carnavalsvereniging De Hellevègers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen