28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneMantelzorg combineren met een drukke baan; LEVgroep geeft tips bij workshop in...

Mantelzorg combineren met een drukke baan; LEVgroep geeft tips bij workshop in Huis voor de Samenleving

LEVgroep Deurne merkt dat de druk op mensen die naast hun baan intensief voor een ander zorgen, alsmaar toeneemt. Daarom geeft de organisatie maandag 11 december in Deurne een workshop met tips voor mantelzorgers, die hun taak combineren met een drukke baan.

Hierbij wordt ingegaan op vragen als wat je anders zou kunnen doen en welke mogelijkheden er zijn voor je als werknemer. De workshop is bedoeld voor werkende mantelzorgers die behoefte hebben aan meer eigen invloed op hun situatie en (maatwerk)oplossingen willen verkennen of bespreken richting hun werkgever.

Sluipenderwijs
Patty van Rooy van de LEVgroep ziet dat de mantelzorgers zelf vaak te laat ontdekken dat ze te lang te veel hooi op hun vork hebben genomen: “Regelmatig merken zij sluipenderwijs pas dat ze eigenlijk te zwaar belast zijn en steeds meer moeite hebben om de combinatie van zorgen, werken en bijvoorbeeld een gezin vol te houden. Toch wil je het ook voor iedereen goed blijven doen: voor de zorgvrager, je familie én je werkgever.”

Bij de bijeenkomst geeft Gerrie de Haart van Mantelzorg met Beleid informatie, tips en handvatten over hoe je als mantelzorger met je eigen situatie aan de slag kunt gaan. “We gaan hierover met elkaar in gesprek, ook wat betreft onze ervaringen en verwachtingen over verantwoordelijkheden. Wat ligt bij jou en wat bij jouw werkgever? Je leert wat jij kunt doen als je jouw zorgsituatie wilt bespreken op je werk”, legt Van Rooy uit.

De workshop voor werkende mantelzorgers vindt plaats op maandag 11 december van 19.15 tot 20.30 uur in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne. Deelname is gratis, maar er zijn wel maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een email te sturen naar patty.vanrooy@levgroep.nl of door te bellen met LEVgroep Deurne op 0493-352500.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen