20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneRookverbod in ziekenhuizen, ook in Elkerliek Deurne

Rookverbod in ziekenhuizen, ook in Elkerliek Deurne

Uit onderzoek van Omroep Brabant bleek zondag dat bijna alle Brabantse ziekenhuizen binnenkort volledig rookvrij worden of plannen hebben om dat zo snel mogelijk te worden, in maar ook rondom het ziekenhuis. Het Helmondse en Deurnese Elkerliek-ziekenhuis doet daar hoogstwaarschijnlijk aan mee.

Binnen het Elkerliek Ziekenhuis mag momenteel niet worden gerookt. Buiten op het terrein mag op daarvoor aangewezen plekken wel worden gerookt. Het Elkerliek Ziekenhuis streeft er ook naar om volledig rookvrij te worden. Momenteel worden de mogelijkheden daarvoor onderzocht.

Catharina en St. Anna
Bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch staat het besluit in ieder geval al vast: op 1 januari 2019 is roken binnen in het ziekenhuis en buiten op het terrein verboden. Ook het Catharina Ziekenhuis, het Amphia Ziekenhuis en het St. Anna hebben de ambitie om zo snel mogelijk volledig rookvrij te worden, zo is te lezen bij Omroep Brabant.

Roken bij ziekenhuis
Naar aanleiding van het besluit om rookvrij te worden gaan rookruimtes binnen de ziekenhuizen verdwijnen en patiënten, bezoekers en medewerkers mogen ook op het buitenterrein nergens meer een sigaret opsteken. Op social media zijn veel uiteenlopende reacties: velen zijn furieus. Het zou immers te veel de vrijheid beperken, volgens sommigen. Anderen wijzen echter op de ongezonde rookwalm die voor de ingang van menig ziekenhuis hangt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen