17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneRotaryclub Deurne-Asten-Someren strikt cabaretier Rob Scheepers als veilingmeester voor goede doel

Rotaryclub Deurne-Asten-Someren strikt cabaretier Rob Scheepers als veilingmeester voor goede doel

Rotaryclub Deurne-Asten-Someren houdt op vrijdag 31 mei een dienstenveiling voor de Stichting Liever in Lierop. Cabaretier Rob Scheepers en Rotarian Geert van den Boomen bieden in gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop meer dan zeventig diensten aan die per opbod worden verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de inrichting van de tuin van de Lieropse boerderij waar twaalf jongvolwassenen met een beperking vanaf oktober onder begeleiding gaan wonen.

De kavels die bij de veiling worden aangeboden, variëren van vliegen in een privévliegtuig tot een privéchauffeur die je naar het vliegveld brengt om naar je vakantiebestemming te gaan. Voor wie het dichterbij huis zoekt, wordt een rondleiding met een gids door Asten aangeboden en kan er geboden worden op een champagneontbijt in een bos op een zondagochtend. Voor reisliefhebbers wordt gaan een begeleide motortocht door de Eiffel en een fietstocht door Maastricht onder de hamer.

Ontmoetingsruimte
Stichting Liever is een organisatie die is opgezet door Lieropse ouders van kinderen met een beperking. Ze hebben aan de rand van het dorp een boerderij gekocht aan de Laan ten Boomen voor twaalf jongvolwassenen die alleen met voldoende begeleiding kunnen wonen.

Naast twaalf studio’s en gezamenlijke ruimtes, komt er een ontmoetingsruimte die voor iedereen open is, met name voor de inwoners van het dorp Lierop. Er worden verschillende activiteiten gehouden, zoals spelletjesavonden en gezamenlijke maaltijden. De dorpsgenoten kunnen ook gewoon binnenlopen voor een kop koffie.

Tuin
De verbouwing van het pand is na de zomer klaar, maar er is ook een tuin die opnieuw moet worden aangekleed met tuinmeubels, lampen, planten en gereedschap dat moet worden gekocht. De opbrengst van de veiling door Rotaryclub Deurne-Asten-Someren wordt hiervoor ingezet.

De diensten worden vrijdag 31 mei vanaf 19.30 uur geveild in gemeenschapshuis De Vurherd aan de Offermansstraat 10 in Lierop. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het programma duur tot ongeveer 22.30 uur, waarna er mogelijkheid is om na te praten. Het digitale programmaboekje met daarin alle te veilen diensten is verkrijgbaar door een email te sturen naar rotaryclubdas01@gmail.com.

Foto: Still DeLaMar/Rob Scheepers/Stichting Liever

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen