18.2 C
Deurne
zaterdag 27 juli 2024
Home- ZeilbergNog één kans om nacompetitie te ontlopen voor ZSV na gelijkspel tegen...

Nog één kans om nacompetitie te ontlopen voor ZSV na gelijkspel tegen NWC in Asten (1-1)

Een uitgelezen mogelijkheid was het maandagmiddag voor ZSV om wat ademruimte te creëren in de wedstrijd tegen NWC in Asten. Beide ploegen stonden op een plek die dichtbij de toegang tot nacompetitie levert. Het resultaat: een meer spannende dan leuke wedstrijd die eindigde in 1-1.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Al in de eerste helft kwam de thuisploeg met tien man te staan, toen Stan van Helmond op wilde rukken richting het NWC-doel. Hij werd vanachter onderuitgehaald en dat betekende een direct rode kaart voor de Astense verdediger. Dat maakte dat er kansen kwamen, immers een uur met overtal voetballen, dat moet op een gegeven moment gevoeld worden bij de tegenstander. Echter het duurde veel te lang voordat ZSV de tegenstander moegespeeld had. Bovendien liet het zich de kaas van het brood eten na een snelle uitval en keek het lange tijd tegen een achterstand aan.

Althuizen
In de opstelling van ZSV viel direct de naam van Davy Althuizen op. Hij had in de wedstrijd tegen De Valk een rode kaart gekregen, waar eigenlijk niemand het mee eens was. Dat was reden voor ZSV om de kaart aan te vechten, in ieder geval de toegezegde schorsing van drie wedstrijden! Vaak krijg je dan geen gehoor, maar in dit geval, werd de schorsing teruggedraaid en kon de spits ‘gewoon’ spelen.

In de beginfase was het vooral aftasten en er deed zich geen doelgevaar voor. Tot de tiende minuut, want toen werd Stan van Helmond ingespeeld in de zestien. In de poging de bal af te schermen, gleed hij in het duel onderuit. Dat was terecht geen aanleiding voor een strafschop. Het spel leek daarmee op de wagen, want amper een minuut later was het aan de andere kant van het veld gevaarlijk. Een diepe bal kwam op de rug van verdediger Rick Leenders terecht en kon daardoor makkelijk goed voorgegeven worden. Douwe Hurkmans kopte op doel, maar zag zijn bal op de lat terechtkomen.

Rode kaart
Na ruim twintig minuten was er een direct rode kaart voor Menno Janssen. Hij haalde de met een bekeken balletje van Davy Althuizen diep gestuurde Stan van Helmond neer, net voor de zestienmeterlijn. De vrije trap die toegekend was, leverde niets op: Davy Althuizen schoot in de muur. Enkele minuten later was er geel voor Jordi van der Heijden na een, op het oog, lichte overtreding.

NWC bleef gewoon goed meevoetballen ondanks een man minder. Dat lag zeker ook aan ZSV dat stroperig speelde en de directe tegenstander vaak uit de rug liet lopen. Net voor rust was de thuisploeg zelfs dichtbij een voorsprong. De razendsnelle Mees Janssen sprintte over rechts langs de lijn op. Zijn voorzet werd ingeschoten door Jip de Jong, maar doelman Leon Thijs kon redden. Daarmee werd de rust bereikt: 0-0.

Voorsprong
In de tweede helft was er al snel geel voor Daan van Gansewinkel nadat die Stan van Helmond omver gekegeld had. Die tweede helft was net tien minuten bezig toen NWC op voorsprong kwam. Jordi van der Heijden ging in de fout en verspeelde de bal aan Mees Janssen. Die liet zijn hielen zien en rukte op naar het doel. Hij liet doelman Thijs kansloos: 1-0.

Richting het uur werd het er niet beter op voor ZSV. De geelzwarten speelden in een veel te laag tempo om het de thuisploeg moeilijk te maken. Telkens weer kreeg het de kans om de posities snel te herstellen. Na een uur was er een terechte gele kaart voor Luc Matheij toen hij moest corrigeren. Tien minuten later maakte Thijs Bouwmans die klachten had aan de lies plek vrij voor Luuk Engels. Weer tien minuten later was het Dirk Maas die Rick Leenders kwam vervangen. Daarmee werd een offensievere opstelling een feit. Dat had resultaat, want al snel was er een kopbal van Thijs Meulendijks uit een hoekschop, die met moeite van de doellijn gekopt kon worden.

Gelijkmaker
Met nog tien minuten op de klok zag je de krachten eindelijk wegvloeien bij NWC. De ruimtes werden groter en het werd voor ZSV wat eenvoudiger om meer druk te zetten. Dat leidde in de 81ste minuut tot de gelijkmaker van Luc Matheij. Hij kreeg de bal aangespeeld in de zestien, bleef rustig, keek goed en draaide de bal bij de tweede paal binnen: 1-1.

De staf van NWC moest iets doen en Verlijsdonk bracht maar liefst drie verse krachten. Dat had ook al snel effect, althans bijna. Een kopie van de fout die leidde tot het doelpunt, was ook bijna aanleiding voor een tweede Astense treffer. Jordi van der Heijden bood opnieuw de kans aan Mees Janssen, maar dit keer schoot die voorlangs. In de laatste minuut van de officiële speeltijd deed Thijs Meulendijks namens ZSV hetzelfde; hij miste het doel maar net.

Volgende week mag ZSV in eigen huis proberen alsnog de nacompetitie te ontlopen, maar dan móet er gewonnen worden van Geldrop dat deze zondag won van SV Laar. NWC heeft net zoveel punten als ZSV en moet volgende week ook nog aan de bak. Winnen beide ploegen, dan gaat Geldrop naar de nacompetitie. Met andere woorden, het is ongemeen spannend in de tweede klasse D!