8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneRozenkransgebeden op woensdagavonden in meimaand bij Maria Vredeskapel Deurne

Rozenkransgebeden op woensdagavonden in meimaand bij Maria Vredeskapel Deurne

Bij de Maria Vredeskapel in Deurne wordt in de maand mei elke woensdagavond het rozenkransgebed gehouden. Om 19.00 uur is er gelegenheid om mee te bidden met de vrijwilligers van de Stichting Maria Vredeskapel.

Bij de rozenkransgebeden worden de voorbeden dit jaar niet meer door mevrouw Door Klomp geleid. Ze is hiemee gestopt nadat ze 33 jaar actief was voor de stichting en vele jaren de uitvoering van de rozenkransgebeden verzorgde.

Jachtige tijden
De kapel achter het klein kasteel in het Heiakkerpark wordt nog iedere dag door tientallen mensen bezocht, meldt Stichting Maria Vredeskapel: “In deze jachtige tijden, waarin elke minuut benut moet worden, waarin ook jonge mensen  vaak behoorlijk onder druk staan, waar oorlog en geweld steeds meer naar de voorgrond komen, natuurrampen ons teisteren, blijft behoefte bestaan aan een plek voor een moment van rust of een gebed in onze Maria Vredeskapel.”

Moment van rust
De rozenkransgebeden beginnen op woensdag 3 mei om 19.00 uur en vinden vervolgens elke woensdag van de meimaand plaats op hetzelfde tijdstip. Ook voor een moment van rust, gebed of om de kapel te bezichtigen zijn bezoekers dagelijks welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Randweg 4 in Deurne.

Ontroerend
Door de inzet van verschillende enthousiaste mensen, staat de kapel in Deurne er elke dag keurig bij. “Het is ontroerend te zien met hoeveel inzet en hartstocht de vrijwilligers van de Stichting Maria Vredeskapel hun Hartekind onderhouden om in deze gedigitaliseerde tijd de kapel te behouden voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.” De stichting is ook verantwoordelijk voor het behoud en onderhoud van het kruisbeeld op de Rakt, de Corneliuskapel in Deurne-Zeilberg en de kapel van Maurissens in Vlierden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen