11 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneStiefvader van vermoorde Belgisch-Roemeense jongetje (9) opgepakt op de Kanthoeve in Bakel

Stiefvader van vermoorde Belgisch-Roemeense jongetje (9) opgepakt op de Kanthoeve in Bakel

De stiefvader van het negenjarige Roemeense jongetje dat donderdag in het Belgische Gent dood werd gevonden, is vrijdagavond in Bakel opgepakt. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op zijn stiefzoon Raul.

De politie heeft de 34-jarige stiefvader aangehouden in een chalet op recreatiepark De Kanthoeve aan het Nuijeneind in Bakel. Hij wordt voorgeleid voor de rechtbank in Amsterdam met oog op uitlevering aan België.

Doodgemarteld
Het jongetje dat donderdag werd aangetroffen in een sporttas die verzwaard was met stenen en in het water was gegooid, zou doodgemarteld zijn. De Belgische misdaadjournalist Faroek Özgünes meldt dat de politie het lichaam van Raul op het spoor is gekomen na een tip van een ongeruste oom uit Duitsland.

Houtdok
Waarschijnlijk is de jongen al op 31 januari gedood. De moeder zou alles hebben gedaan om de schijn te wekken dat er niets met Raul aan de hand was, zegt Özgünes: “Maar in werkelijkheid wist zij heel goed dat de jongen intussen dood was en in een sporttas op de bodem van het Houtdok lag.” De moeder werd vrijdag eerder op de dag in België opgepakt.

Zusje wijst plek aan
Belgische media melden dat de dood van het jongetje maandenlang verborgen werd gehouden, maar dat een sms’je de moeder en stiefvader de das omdeed waardoor uiteindelijk het lichaam van Raul gevonden kon worden vlakbij hun woning. Daar verbleef de jongen samen met zijn moeder en zus. Het 11-jarige meisje heeft naar alle waarschijnlijkheid veel van de verschrikkelijke gebeurtenissen meegekregen. Dit blijkt uit de locatie waar de politie moest zoeken naar Raul; het zusje heeft de plek voor de agenten aangewezen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen