12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneSamenwerking Cultuurcentrum, ORO en gemeente bij nieuw lunchwerkcafé in Huis van de...

Samenwerking Cultuurcentrum, ORO en gemeente bij nieuw lunchwerkcafé in Huis van de Samenleving

ORO, Gemeente Deurne en Cultuurcentrum hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor dienstverlening van een nieuw lunchwerkcafé in het Huis voor de samenleving. De overeenkomst is in eerste instantie voor een jaar en wordt aangegaan met de intentie om deze voort te zetten voor lange termijn.

De organisaties zijn in nog in overleg over welke werkzaamheden precies uitgevoerd gaan worden, de cliënten gaan in ieder geval lunches maken en koffie schenken.

Uitbreiding
Het is een uitbreiding van de werkzaamheden waarbij de cliënten van ORO naast het werken bij het Cultuurcentrum ook voor het Huis voor de Samenleving aan de slag gaan. “We zijn heel enthousiast, het is een prachtige samenwerking waarbij alle drie de organisaties elkaar versterken. We doen dit alle drie met inzet van ieders expertise en we hebben hetzelfde doel: ons inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht te zetten en hun talent te benutten”,  geeft manager Bianca den Toom van het Cultuurcentrum aan.

Meer aanloop
Waar Gastvrij & Zo precies in het Huis van de Samenleving wordt geplaatst, is voor de medewerkers nog niet duidelijk. “We hebben gehoord dat de locatie aan de rechterkant komt te zitten, als je het gemeentehuis binnen komt lopen. Daar krijgen we een eigen plekje. We zijn heel enthousiast over het lunchwerkcafé omdat er ook nog veel meer organisaties in het vernieuwde gebouw komen te zitten en met de Markt recht voor de deur hopen we ook op meer aanloop dan nu”, vertelt een begeleidster van Gastvrij & Zo.

Huis van de Samenleving
Naast het nieuwe lunchwerkcafé van ORO worden ook Zorg in Deurne, LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, Senzer, MEE, Peelgemeenten, de politie en de bibliotheek gehuisvest in het Huis van de Samenleving. Wanneer de start van het lunchcafé voor de ORO-medewerkers en cliënten precies gaat plaatsvinden is nog niet zeker: “We weten dat we ergens in november of december onze intrek nemen in het gemeentehuis.”

Bij Gastvrij & Zo zijn elke werkdag ongeveer zes cliënten van ORO aan het werk die onder meer de kok meehelpen in de keuken, bestellingen opnemen en eten en drankjes serveren. Ook bedienen ze bijvoorbeeld de afwasmachine en zorgen ze ervoor dat alles gepoetst wordt.

Foto: Josanne van der Heijden/ORO

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen