14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneNieuwe actie gemeente om huiseigenaren te helpen bij asbestverwijdering

Nieuwe actie gemeente om huiseigenaren te helpen bij asbestverwijdering

Net als vorig jaar houdt de gemeente Deurne een actie om huiseigenaren te helpen bij asbestverwijdering. Van 17 oktober tot en met 11 november kunnen inwoners samen met hun buren hun asbestdak verwijderen met ondersteuning vanuit de gemeente tijdens de ‘Maand van de Asbestvrije Schuur’.

In 2021 kreeg de gemeente voor de actie in totaal 113 aanvragen binnen. “Een groot succes”, aldus de gemeente.

Asbest kosteloos afleveren
De gemeente biedt inwoners voor het saneren van asbest beschermende kleding en verpakkingsmateriaal aan. Het verpakte asbest kan kosteloos bij de milieustraat worden afgeleverd in een speciaal daarvoor bestemde container. Met deze actie wil de gemeente inwoners laten zien dat het saneren van een asbestdak verstandig is. “Asbest is schadelijk voor de volksgezondheid en het milieu. Het verwijderen van asbestdaken geeft inwoners ook meteen de kans om iets te doen aan verduurzaming.”

Kankerverwekkend
Een schuur met een dak dat gebouwd is voor 1994 kan asbest bevatten. Weer en wind zorgen ervoor dat er asbestvezels vrijkomen. Deze vezels zijn kankerverwekkend en komen in de lucht en op de grond terecht. “Het verwijderen van asbestdaken geeft inwoners ook meteen de kans om iets te doen aan verduurzaming.”

Inwoners die hun asbestdak willen laten verwijderen kunnen zich via de site van de gemeente aanmelden.

Foto: Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen