12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneSamirah de Loyer uit Deurne vertelt over haar roman en poëziebundels; jonge...

Samirah de Loyer uit Deurne vertelt over haar roman en poëziebundels; jonge schrijfster te gast bij De Wieger

De jonge schrijfster Samirah de Loyer uit Deurne is donderdag 20 april te gast in Museum De Wieger. Ze is geboren in Veghel maar woont sinds drie jaar in Deurne. Al vanaf jonge leeftijd is zij gefocust op haar passie: schrijven. Inmiddels drie publicaties later vertelt ze donderdag in Café De Wieger voor het eerst over haar historische roman en haar poëziebundels, die op autobiografische wijze zijn ontstaan.

Tijdens de avond wordt Samirah geïnterviewd door redacteur Innana van den Berg van uitgeverij Ambilicious. Ook leest ze voor uit haar werk en vindt er een signeersessie en boekverkoop plaats.

Madelief
Samirah de Loyer heeft zich na het schrijven van proza in de historische roman Madelief, toegelegd op poëzie. Ze schreef tot nu toe twee bundels. In de eerste genaamd De Levensroos, kwamen diverse onderwerpen aan de orde waaronder vrolijke maar ook verdrietige gebeurtenissen.

Rouwverwerking
Paleis vol Dichtsels is haar tweede bundel dat een voornamelijk autobiografisch gedicht werd. Aanleiding was het tragische overlijden van iemand die haar erg na stond. Het gedicht was niet alleen bedoeld als eerbetoon aan haar dierbare vriendin, maar was voor Samirah ook haar manier om de rouw te verwerken. Ze hoop dat anderen er iets in herkennen en er iets aan kunnen hebben. Op de flaptekst van het boek staat te lezen: ‘Ware vriendschap en levenslicht te vroeg gedoofd. Een gedicht met de thema’s depressie, rouw en rouwverwerking’.

TEJO-huis
Haar tweede bundel maakte veel indruk op coördinator Lènemie van Dinter van het TEJO-huis in de St. Jozefparochie in Deurne. Nadat ze het boek zelf had gelezen, heeft ze de bundel ook onder de aandacht gebracht van de andere TEJO-experts bij het inloophuis voor jongeren. Omdat de begeleiders van TEJO ook wel eens te maken krijgen met jongeren met rouwverwerkingsproblemen, vond Lènemie het belangrijk dat Paleis vol Dichtsels ook werd gelezen door de medewerkers van het TEJO-huis.

Kop thee
Van Dinter is op 20 april ook aanwezig bij de avond en vertelt kort over het initiatief, waar jongeren gewoon binnen kunnen lopen voor een praatje of vragen waar ze mee zitten. “Er is altijd iemand aanwezig die jou opvangt met een lekkere kop thee of ander drankje”, zegt Lènemie van Dinter.

De bijeenkomst met het interview met Samirah de Loyer vindt plaats op donderdag 20 april in Café De Wieger aan de Oude Liesselsweg 29 in Deurne en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Entree bedraagt 5 euro en reserveren kan op de website van Museum De Wieger.

Foto: Ambilicious/Samirah de Loyer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen