15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- HelenaveenSingles-activiteiten in Helenaveen nu ook voor jongere alleenstaanden

Singles-activiteiten in Helenaveen nu ook voor jongere alleenstaanden

Wat in Helenaveen met Kerst 2018 in eerste instantie begon als een soort datingavond, is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig maandelijks uitje voor alleenstaanden uit de regio. Het initiatief is zo succesvol dat er nu ook activiteiten komen voor jongere singles.

“We gaan nu ook een jeugd-editie brengen met 3D-Tinder”, vertelt Sandra van Cauwenberghe. Ze is eigenaresse van Restaurant In d’Ouwe Peel en initiatiefneemster van de singles-activiteiten zoals Happen & Aanpappen. “Live daten in plaats van online; gewoon weer de kroeg in zoals wij vroeger zelf aan onze liefdes kwamen. We merken heel erg dat daar veel behoefte aan is.”

Jeugd
Dat ziet Van Cauwenberghe niet alleen in haar omgeving maar ook op tv: “Je merkt het aan programma’s als First dates en Lang leve de liefde: ook de jeugd wil serieus genomen worden en een eerlijke start en echte kans in plaats van meteen op basis van een foto weg ‘geswiped’ worden. Dus daar gaan we nu mee beginnen: Happen & Aanpappen voor singles van 20-40 jaar, elke tweede zaterdag van de maand!”

Gelijkgestemden
Het idee voor de activiteiten die zich richten op alleenstaanden, kreeg Sandra vier jaar geleden. “Toen spraken een aantal vrijgezelle stamgasten af om samen te dineren met Kerst, omdat ze toch niet bij de schoonfamilie hoefden te zijn. ‘Maar dan moet jij eigenlijk voor wat leuke dames zorgen’, zeiden ze tegen mij. En daar is het idee mee geboren. Veel mensen zonder relatie zitten een kerstdag, of een deel van zo’n dag alleen thuis. En dan is het fijn om met gelijkgestemden te zijn”, legt Van Cauwenberghe uit.

Gezellige avond
Inmiddels heeft ze gemerkt dat ‘voor jong en oud’ niet helemaal werkt. “Iemand van 60 vind het geen enkel probleem om met iemand van 30 aan tafel te zitten en te kletsen, maar andersom gaat dat niet altijd op. Ik heb inmiddels geleerd dat de ouderen vooral gaan voor gewoon een gezellige avond, maar dat de wat jongere alleenstaanden toch wel echt op zoek zijn naar een partner. En dat schiet over het algemeen niet op met mensen die 20 of 30 jaar ouder zijn”, lacht Sandra.

Verschillende leeftijden
Daarom heeft ze komende tijd meerdere singlesavonden georganiseerd waarbij de nadruk ligt op verschillende leeftijden. Op de eerste zaterdag van de maand is de avond voor 40-plussers, de tweede zaterdag van de maand voor alleenstaanden van 20 tot 40 jaar oud en de derde zondag is het Stappen & Aanpappen voor iedereen van 20 jaar en ouder.

Aanmelden voor de activiteiten is gewenst en kan bij Restaurant In d’Ouwe Peel aan de Oude Peelstraat 2 in Helenaveen of via Sandra van Cauwenberghe op telefoonnummer 0493-844131. Ook kun je een email sturen naar info@indouwepeel.nl. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van In d’Ouwe Peel.

Lees ook: Eenmalige datingavond in Helenaveen groeit uit tot maandelijks uitje voor singles

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen