Nieuws uit de Regio

Schapen gaan helpen bij natuurherstel in de Peel

Om de natuur in de Peel tussen Griendtsveen en Deurne te herstellen, gaat Staatsbosbeheer schapen inzetten die het gebied gaan begrazen. De schapen zorgen er voor dat de groei van bepaalde planten kan worden afgeremd zodat hoogveensoorten als veenmos goed de ruimte krijgen om te groeien.

In het gebied waar het vuur 800 van de 1.000 hectare van de Deurnese Peel heeft verwoest zullen de komende tijd verschillende herstelwerkzaamheden plaatvinden. De Soeloopkade die bij de brand werd beschadigd door de inzet van brandweerwagens wordt hersteld. Verder wordt gecontroleerd of bomen langs openbare wegen of paden schade hebben opgelopen. Die worden verwijderd als ze een gevaar vormen voor voorbijgangers.

Hotspots

De begrazing door de schapen start zodra de situatie veilig genoeg is voor de dieren. De smeulende hopen veen zorgen nu nog regelmatig voor rook- en geuroverlast. Staatsbosbeheer controleert dagelijks de zogenaamde ‘hotspots’ en houdt de smeulende hopen veen nauwlettend in de gaten en onderneemt actie wanneer dat nodig is. Het warme veen wordt handmatig uit elkaar gehaald, of er wordt een lokale aannemer met een tankwagen gebeld om de randen nat te houden. Als dat niet lukt en de veiligheid komt in gevaar, dan wordt de brandweer weer ingeschakeld.

Advertentie

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet