10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneWeg met de weg; Deurne deletet veertien straatnamen

Weg met de weg; Deurne deletet veertien straatnamen

De vele wegwerkzaamheden verraden dat heel Deurne op de schop is gegaan. Hét moment om ook maar meteen de bezem te halen door het straatnamenbestand, lijkt de gemeente te vinden. Veertien wegen en straten zullen binnenkort met de Noorderzon vertrekken.

Er zijn nogal wat loze straten in Deurne maar daar gaat verandering in komen.  Wegen zonder aanwonenden of bebouwing hebben niet langer bestaansrecht en zullen dus geschrapt worden uit de adressenregistratie. Deze actie wordt uitgevoerd omdat de Vereniging Nederlandse Gemeente de verschillende registraties wil bundelen tot één bestand.

Streep door straten
Voor de gemeente Deurne betekent dit dat er een streep komt door Binderen, de Braak, Diepstraat, Klotterkuilenweg, Meesweg, Putterweg, Sperwerdreef, Teggenweg en Wortelweg. In Liessel zal niet langer een Krekelweg zijn en het Halster en Bij Oostappen in Vlierden zijn door een grenscorrectie overgedragen aan de gemeente Helmond.

Niet gemist
En dan zijn er nog twee wegen die nooit een weg geweest zijn; de Kastanjestraat en de Bosman. Ook deze twee moeten het veld ruimen.

De Wortelweg en Binderen zijn niet echt verdwenen, maar hernoemd. De overige wegen zullen niet gemist worden, in de meeste gevallen was al niet meer duidelijk dat ze het ooit waren omdat ze bijvoorbeeld zijn veranderd in een paadje of bij een akker getrokken.

Reservelijst
De verdwenen straatnamen zijn niet echt weg, ze zijn geregistreerd op een reservelijst en zullen in de toekomst weer beschikbaar komen voor nieuwe straten. Een straat krijgt in Deurne niet zomaar een naam, voorwaarde is dat hij een historische connectie heeft met het te benoemen gebied. De gemeente trekt hierin samen op met de heemkundekring.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen