aanl..." />
16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneSchop vanaf augustus in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk

Schop vanaf augustus in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk

De planning voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Deurne is rond. In augustus gaat de eerste schop voor de aanleg van het nieuwe, snelle netwerk in de grond in het centrum van Deurne. Hierna is het noord-oosten aan de beurt (onder andere Walsberg), gevolgd door achtereenvolgens het zuid-oosten (waaronder Zeilberg), Vlierden en omgeving, Liessel en tot slot Neerkant en Helenaveen.

Planning werkzaamheden
De eerste sleuf zal worden gegraven in de week van 19 augustus, de huisaansluitingen zullen worden gerealiseerd tussen oktober en maart. Ook in het noord-oosten zal gegraven worden vanaf augustus. Wanneer alles volgens planning verloopt, zullen de huisaansluitingen daar in april van het volgende jaar klaar zijn.
Het zuid-oosten en Vlierden gaan vanaf maart 2020 op de schop. Inwoners van dat gebied hebben uiterlijk in februari 2021 een aansluiting in huis. Hekkensluiters Liessel, Neerkant en Helenaveen mogen de graafploeg verwelkomen vanaf september 2020. Zij hebben op zijn laatst in juni 2021 de beschikking over een supersnel glasvezelnetwerk.

Om overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de graafwerkzaamheden van de internetaanbieders zoveel mogelijk gecombineerd met reeds geplande wegwerkzaamheden.

Honderden kilometers
In twee jaar tijd wordt 400 kilometer gratis glasvezel aangelegd van E-Fiber en 120 kilometer van KPN. Waar mogelijk wordt de sleuf gedeeld door de beide providers.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen