12.8 C
Deurne
dinsdag 28 juni 2022
Home- DeurneSchreeuw van ondernemers wordt gehoord door inwoners en wethouders in de regio

Schreeuw van ondernemers wordt gehoord door inwoners en wethouders in de regio

Een handjevol mensen voerde woensdagmiddag op de Markt in Deurne een ludieke actie om de lokale ondernemers te steunen bij de actie ‘In je hemd’. Met een waslijn vol hemden en spandoeken stonden ze in het centrum om aandacht te vragen voor de nijpende situatie bij steeds meer winkeliers. 

Naar aanleiding van de actie die Boerenkamps Mode vorige week startte en die dinsdag 11 januari een vervolg kreeg door heel Nederland, stonden nu ook enkele inwoners op het marktplein om de ondernemingen te steunen. “Wij willen ook graag dat de winkels weer open kunnen, vandaar deze ludieke actie. Deurne verdient een mooi centrum waar iets te beleven valt,” geeft Linda, een van de actievoersters aan. Ze vraagt dan ook aan iedereen om in plaats van online iets te kopen, bij de lokale winkels te kopen met Click & Collect.

Wethouders
De schreeuw van de ondernemers is ook gehoord door de politiek in de regio. De gezamenlijke wethouders van Economische Zaken in de Peelgemeenten hebben vandaag een brandbrief gestuurd naar Den Haag over de schrijnende situatie bij ondernemers. Ze roepen de nieuwe regering op om te komen met oplossingen voor dit steeds groter wordende probleem. Ze vrezen dat het uit de hand gaat lopen als er niet meer steun komt of openstelling van winkels op een veilige manier. Een nog langere lockdown waarbij niet essentiële winkels gesloten moeten blijven, leidt volgens de wethouders tot mogelijk nog veel hogere kosten op lange termijn.

Foto’s: Martien van Dam en Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen