10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneSchrijver Peter Brouwer geeft lezing in bibliotheek Deurne over nieuwe roman ‘Op...

Schrijver Peter Brouwer geeft lezing in bibliotheek Deurne over nieuwe roman ‘Op alles wat ik ben’

Schrijver, vertaler en theatermaker Peter WJ Brouwer geeft op donderdag 21 maart een lezing in de bibliotheek in Deurne over zijn nieuwe roman ‘Op alles wat ik ben’. Hij neemt je mee in zijn verhalen en er is mogelijkheid tot het laten signeren van zijn boeken.

‘Op alles wat ik ben’ is Brouwers derde roman en volgens verschillende recensenten zijn meest ambitieuze tot nu toe door de brede thematische aanpak. Het boek is geïllustreerd met tekeningen van beeldend kunstenaar Albert Van Der Weide. 

‘Verrassend actueel’
Het verhaal beschrijft
 de blauwdruk van een jeugd met onderwerpen als dubbelhartigheid, geloof en activisme. Volgens de uitgever is het ook een verhaal over waarheid en herinnering: ‘Verrassend actueel, door het spoor naar politieke netwerken.’

Brouwer is geboren in Eindhoven, maar woont tegenwoordig in Gelderland. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Zijn oeuvre bestaat naast ‘Op alles wat ik ben’, uit het in 2021 verschenen boek ‘Het oog van de kraanvogel’ en zijn debuutroman ‘Het Siamees moment’ uit 2017. 

Poëzie
Eerder verschenen drie dichtbundels van zijn hand. Zo schreef hij ‘Landdieren’ (2011), ‘Mascara’ (2014) en ‘Brief aan wie niet bestaat’ (2016). Brouwers poëzie verschijnt regelmatig in bloemlezingen en landelijke tijdschriften. Daarnaast is de schrijver te horen en te zien bij nationale media en werkt hij vaak samen met collega-schrijvers, musici, beeldend kunstenaars, (cultuur)filosofen en televisie- en theatermakers. 

Als performer maakte Brouwer verschillende muziektheaterprogramma’s. Zo werkte hij de afgelopen jaren nauw samen met programmamaker Michael Abspoel. Samen toerden zij in Nederland en Vlaanderen rond met een muziektheater rondom Jacques Brel. Recentelijk maakte Brouwer ook een solovoorstelling genaamd ‘Spagaat’. In deze show liet hij zijn muziek, teksten en persoonlijke ontboezemingen één verhaal vertellen.

De lezing vindt plaats donderdag 21 maart in Bibliotheek Deurne in het Huis voor de Samenleving van de Markt in Deurne en duurt van 19.15 tot 21.15 uur. De entree bedraagt 5 euro.

Foto: bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen