9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneLuuk Veeneman maakt overstap van SV Deurne naar VV Gemert

Luuk Veeneman maakt overstap van SV Deurne naar VV Gemert

SV Deurne-speler Luuk Veeneman verruilt zijn plek in het eerste team van de blauwwitten voor een plaats in de selectie van VV Gemert. Zaterdagochtend is bekendgemaakt dat de 26-jarige centrale verdediger uit Deurne met ingang van komend seizoen speelt bij de zwartwitten met als thuisbasis sportpark Molenbroek.

Gemert had de Deurnese speler al langer in het vizier vanwege zijn kwaliteiten als vaste pion in het centrum van de verdediging van SV Deurne. “Luuk is een centrale verdediger met snelheid en veel opbouwende kwaliteiten”, zegt Rob Vaessen namens de Technische Commissie van de Gemertse club.

Aanwinst
De verwachting van VV Gemert is dat Veeneman goed in het team past. ”Bovendien kan hij vanuit de laatste lijn goed coachen. We denken dat hij echt een aanwinst is voor onze selectie”, aldus Vaessen. Die is hiermee voor volgend seizoen nu zo goed als rond. Eventuele aanvulling komt alleen nog vanuit de eigen opleiding van de derde divisionist.

Luuk Veeneman voetbalt al vanaf jonge leeftijd. Eerst op sportpark de Kranenmortel en gauw genoeg daarna als 15-jarige bij Helmond Sport. Daar speelde hij vier seizoenen in de gezamenlijke opleiding met VVV. In het laatste jaar kwam hij uit voor het tweede team, maar een debuut in het vaandelteam kwam er niet van.

Gescheurde kruisband
Zijn terugkeer bij SV Deurne begon voor Veeneman heel ongelukkig. “In de allereerste training scheurde ik mijn kruisband. Ik heb er toen lang uitgelegen. Daarna begon corona”, zegt Luuk Veeneman. Hij is nu zeven jaar actief bij SV Deurne, maar heeft in de eerste vier jaar weinig gevoetbald.

Vooral de laatste drie jaar doet hij weer volop mee en dat bleef bij VV Gemert niet onopgemerkt. “Die blessure is destijds een pas op de plaats geweest, maar ik heb altijd de ambitie gehouden om nog eens een stap hogerop te gaan. Ik heb altijd veel gedaan en gelaten voor het voetbal, dan wil je er ook het maximale uit halen. Het is mooi dat ik bij Gemert de kans krijg.”

Foto: VV Gemert

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen